keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Let it shine! Let it fly!

No ny alkaa emäntä olla oikeasti ohjausvireessä! Ja vielä kun sattuu omistamaan kaksi pro-koiraa, ei meillä ole kuin taivas rajana! >:3 Hyvä olla itsevarmuutta, minun kohdalla voi miettiä kuinka kovasti tähän itsekään uskon, mutta jösses sentään!

Kiva rata, joka oli simppelin lyhyt, mutta siinä oli pari kinkkistä kulmaa ja kiertoa. Taralle kuitenkin sellainen, että ainoastaan yksi takaaleikkaus yllätti sen pasmat sekaisin. Tätä osasin kuitenkin ounastellakin, sillä samankaltaisella kohdalla on ollut ongelmia aiemminkin.

Ykköselle takaaleikkaus, ja aina alkuun Tara kääntyi väärään suuntaan. Katsoi meidän opastajammekin, ettei hän nää ohjauksessani mitään vikaa, koira ei vaan tajua katsoa kehoani. Sitten annoin vielä lisää tilaa, jotta Tara varmasti näki, että käännyn oikealle, ja alkoi toimia! Takaakierron kanssa nyt ongelmia ei ollutkaan, kun leikkaus onnistui. Kun otettiin ratana kerran ryssi tuon kohdan, mutta uudestaan otettuna meni erittäin hienosti. Tuohon irrottiin putkelta, niin hyvät vauhdit sai.

Keinu pari kertaa hihnassa, jotenkin kummasti "putosi" aina siltä ja mietittiin, että hihna vissiin häiritsee. Otettiin siis kaksi kertaa ilman hihnaa, ja jessus notta meni hienosti! Ei ollut epävarmuudesta tietoakaan, kun alkuun hihna toi turvan ja kehuin kovasti varsinkin keinun rämähtäessä.

Kepit oli superit. Ei ottanut kontaktia (BILEET!) ja pujotteli tosi hyvin ja vauhdilla. Taito-Tara. Nyt vielä opettelemaan kaukaa oikean välin hakemista. Kerran haki kyllä vähän vaikeammasta kulmasta oikein sisään, kun otettiin rataa.

Muuten ei ongelmia. Rengas on hyvä, tiukka käännös putkelle hypyltä oli hyvä.

Kida oli myös superi, ja sai kehuja: siitä povattiin tulevan tosi hyvä koira tässä lajissa. Ja tuleehan siitä, kun nyt toimii jo niin mallikkaasti. Tykkään ohjata Kidaa, se ei tee omia tyhmiä ratkaisuja, vaan keskittyy ohjaajan pienimpiinkin eleisiin. Irtoaa järisyttävän hyvin, mutta edelleen ei omille teilleen. Jottei menisi silkaksi kehumiseksi, negatiivista olkoon vielä se, ettei osaa kanavoida hurjaa vauhtiaan. Tiukat kurvit ovat vaikeita, mutta niitä kovasti treenaamme, jotta kehon hallinta paranisi.

Renkaan aloitti menemällä alitse, mutta kun kerran houkuttelin renkaan läpi, ei ongelmaa enää ollut. Hieman varauksella yritti hypätä ilmatilan kanssa, ja selkä osui renkaan yläosaan monesti, mutta ei näyttänyt menoa haittaavan. Kyllä se varmistuu.

Ai miten niin en päivitä omalla koneellani? No niin siis joo. Ykkösen esteeltä renkaalle ja hienosti siitä. Sitten luvassa onkin tiukka kurvi. Viimeksi opeteltiin jo tällaisia, ja ensimmäisen kerran minä olin hidas ja hyppy venöhti pitkäksi. Sitten paransin ohjaustani, ja muutos huomattava. Ei tarvinnut kuin osoittaa koiralle tarpeeksi ajoissa, että tuonne putkelle mennään. Auttoi jo putki-sanan käsky heti hypyllä, tuo kun irtoaa niin hyvin niin heti pisti formulat päälle ja sujahti putkeen. Takaaleikkauksen jälkeinen tiukka kierto teki alkuun hankaluuksia, ja otettiin ensin harjoituksena, että kutoseste pistettiin helpompaan ja loivempaan käännökseen. Ei minkäänlaisia probleemoja. Sitten noin ja kiersi takaa hienosti!

Keppejähän me emme ole koskaan tehneet, ne ovat ihan tuntematon kapistus ja eihän sellaisia kuulu agiradalla ollakaan. Joo. Peruutettiin, kun neiti käyttäytyi kuin ei olisi koskaan keppejä nähnytkään.

Keinu kaksi kertaa hihnalla, molemmilla kerroilla meni niin rohkeasti ja hyvin, ettei sitä jankattu sen enempää. Ei hidastettu tömähdystä, ja silti meni superisti.

Loppuun oli vielä joku radanpätkä, mutten jaksa nyt muistella sitä. Tosi kivasti meni kuitenkin, kun jäi niin positiivinen mieli. :D

Tänään mätsärit, illalla ehkä tuplapäivitys luvassa, hups.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.