perjantai 22. huhtikuuta 2011

Mätsärikapina

Käytiin keskiviikkona 20.4 Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen mätsäreissä. Sateista ja kylmää oli, mutta mentiinpähän kuitenkin. Olisi voinut lopputulokset olla hieman kauniimpia, varsinkin eräisen punaisen paimenen osalta..

Tuomari oli aivan ihana, harmi kun en muista nimeä. Taran ja Kidan lisäksi esitin myös Jetan, ja voin kertoa, että muuta ei ehtinytkään miettiä kuin minkä koiran esittää ja koska ja miten ja missä. Eipähän ollut turhaa ajatteluaikaa! Johanna onneksi oli mukana apuna, käsinä ja apuesittäjänä!

Kida oli porsas. Opinpahan, että suoraan autosta toimintaan ei vaan sovi sille. Pitää vähän aikaa rauhoittua hulinaan ja sitten vasta. Esitin kuitenkin Jetan ennen Kidaa, niin kävi näin. Se haukkui ja itki kokoajan Johannan perään, ei seissyt yhtään, hötkäili kuin pikkupentu. Tuomarista ei välittänyt, kun keskittyi niin kovasti ulisemaan Johannan perään........ kuinka ollakaan, sininen nauha.
Sinisten kehässä Kida vähän paransi. Keskittyi seisomaan ja ravaamaan kivasti ilman hulinoita, ja päästiinkin neljän parhaan joukkoon. Kuitenkin finaalissa alkoi uusi höslääminen ja haukahtelu Johannan perään, niin ykköstitteliä oli ihan turha edes unelmoida! Tuloksena SIN4, kotiintuomisina ruusuke ja hammasharjaluita.

Taran ensikarsinta oli varsin vauhdikasta, kun idioottina pidin nameja kädessä ja se on Taralla iso virhe. Se kun tykkää työskentelystä niin paljon, että riittää kun palkkailee suorituksen lopussa, vauhtia kun tuossa on muutenkin. Kuitenkin seisoi ihan ok, ja tuomari hullaantui noutajan olemuksesta. Vastaparina oli _hyvin_ flegmaattinen, rauhallinen ja lampeä collie, ja tuomari totesi, että noutajan iloisuuden ja vauhdin ansiosta punainen!
Punaisten kehässä oli kyllä tosi hienosti. Seisoi hyvin, ravasi hyvin, esiintyi tosi edukseen. Silti finaalipaikoille ei päästy, joten lopputulos PUN ei sij.


Kisasuunnitelmoinnit meni uusiksi: Kidalle pärähti juoksut! Nyt mietinnässä tokokoe 29.5 Joensuussa. Katsotaan, mennäänkö sinne vai sitä ennen joihinkin, kuitenkaan 9.5 Jokela voidaan unohtaa. Tänään Lahden KV:n lipunmyynnissä minä ikäänkuin lupasin tässä keväällä startata Taran kanssa edes yhden lähdön virallisissa.. apuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.