maanantai 4. huhtikuuta 2011

Mitäs me vahtiturret

Viikonloppuna, tai tarkemmin sanottuna lauantaina, lähtivät emännät vähän tuulettumaan Helksinkiin. Sehän tarkoitti koirille kovin "kurjaa" asiaa: kyläreissu mummolaan äidilleni, jossa ei muuta tehdä kun tuputetaan ruokaa alas kurkusta ja saa olla vapaana ulkona maaseudun rauhassa niin paljon, kuin sielu sietää. Kyllä minuakin surettaisi moinen vapaus ja ravinnon määrä!

Tytöt olivat olleet kiltisti. Menimme yöksi äidilleni, ja jo riemu repesi, kun palasimmekin jo pimeän aikaan emmekä vasta seuraavana päivänä. Kida oli kuulemma kokoajan tupannut äidin syliin, oli vissiin ikävä pienellä paimenella ollut. Kovasti oli miettinyt, mihin ne äidit katosivat. Taralle kyläkäynnit ovat niin tuttua, että se vietti mieluiten aikaa äitini miehen seurassa kaikenlaista sapuskaa napostellen. Äidin pomeranianit olivatmyös varsin riemuissaan vieraista: tai lähinnä Rosa oli, se kun on iloinen 24 tuntia vuorokaudessa, Paroni on taas sellainen juro. Seuraavana päivänä olivat neidit koko päivän ulkona, kun heräsimme, söimme ja valmistauduimme kotilähtöön. Automatkat sujuivat ongelmattomasti kuten aina. Kävimme nappaamassa Jetan Johannan äidin luota, ja sitten suuntasimme kotiin.

....ja voin kertoa, että koko illan lattialla makui sammuneena kolme koiraa. Ihan koko illan, täydessä unessa. Puoliltaöin käytin koirat tarpeillaan, ja sen jälkeen taas takaisin unten maille. Taisi olla rankkaa vahtia ja odottaa kodin ulkopuolella.

Tänään lauma pääsi mukaan tallille katsomaan Pampula-saksanpaimenkoiraa ja ylipäänsä uutta mestaa. Vähän sakemannille piti Kidan egoilla, mutta varsin hyvin jengi tuli juttuun. Vähän hämmensi myös, kun "pieni" Vapu onkin vaihtunut puolta suurempaan, keltaiseen järkäleeseen. Johanna vahti haukankatseellaan koiria, kun hieman jumppailin ruunan kanssa. Eipä tullut yksikään koira kentälle, Kida vähän meinasi kiiruhtamalla portille, mutta terävä "ei kentälle"-käsky pysäytti ja sai unohtamaan jalkoihin kiiruhtamisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.