lauantai 23. huhtikuuta 2011

Tollerimaniaaaaa~

Käytiin Johannan&Jetan kanssa illalla maneesilla ottamassa pikku radantynkää treenien merkeissä. Kida pääsi mukaan, koska kävimme metsässä lenkillä ageiluiden päätteeksi, mutta maneesiin tuo ei toki juoksujen vuoksi päässyt.

Taralla oli kyllä niiiin loistava vire ja oli niin mahtava kaikinpuolin, ettei voi kun kehua. Tehtävä oli helppo, mutta se oli tarkoituskin: oli ajatus saada onnistumisia, hyvää ohjausta ja hauskaa ajanvietettä!


Ykköseste oli lähempänä kakkosta (katso alempi rata!). Eipä Taralla tässä ongelmia ollut. Kepeille meni todella hyvin kahdesti, kolmannella kerralla sössin omalla ohjaamisellani, mutta ei ongelmaa. Haki oikeasta välistä, pujotteli oikein ja .. niin. Tarvitseeko enempää sanoakaan?

Keinu itsenäisenä kahdesti. Ei ongelmaa, ei epäröinyt, otti kontaktit, pamahdus ei säikäyttänyt yhtään. Muistaa taas, mikä este tämä oli.

Vähän pyöritystä. Ja ongelmia ei ollut. Kierrot ja kaikki täydellisiä, Tapsamaisen varmoja. Ilo kyllä treenata tuon koiran kanssa: odottaa aina maltillisesti lupaa lähteä radalle (käyn usein palkkaamassa kärvisällisestä, rauhallisesta odotuksesta) ja radalla keskittyy ihan täysillä siihen työhön. Ei paskat tai pudonneet nakit häiritse, eikä vaadi kummoista palkitsemista kuin vasta superpalkan treenien lopussa. Itse tekeminen on tämän koiran mielestä niin ihanaa, että hyvä mieli riittää!

Aiemmin päivällä kävin kuvailemassa koiria aurinkoisella pellolla. Siitä iloinen lopetus päivitykselle!
1 kommentti:

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.