sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Taakse Joensuu jää

Tara lähti äidilleni hoitoon 26. päivä torstaina tärpillä olevien juoksujensa kanssa, kun taas minä pakkasin autoon Kidan ja Johanna otti Jetan mukaan. Kamoinemme suuntasimme viitisen tunnin matkan Joensuuhun, jossa ystäväni Laura majoitti meidät kämpälleen. Pääsimme viettämään koirien ja ihmisten täyteistä lomaa kaupungissa, joka Suomen asuinpaikoista on top-listani kärkisijalla!

Matka sujui mainiosti. Kida tavalliseen tapaan nukkui takakontissa, pää ilmestyi näkyviin vain kun vauhti hidastui tai pysähdyimme. Perillä Joensuussa alkuun vähän jännitti: kämppä oli uusi ja lisäksi siellä vilisi 9 kappaletta rottia! Kida ei jyrsijöistä kuitenkaan piitannut, onhan minullakin aikanaan niitä kolme kipaletta ollut.

Alkuun järkytystä herätti Toivo-niminen musta villakoira, joka varoittamatta leimahti ovesta keskelle ahdasta kämppää. Syntyi äänekäs tervehdys, mutta kun myöhemmin lähdimme iltalenkille kokoonpanolla Kida, Jetta, Toivo ja Lauran Minttu-sheltti, oli porukka jo hyviä ystäviä keskenään, ja pientä leikkiäkin oli ilmassa.Perjantaina suuntasimme viheriölle tapaamaan ihastuttavaa, nelikuista australianpaimenkoiraneitiä Viirua! Kida ei pikkuneidille lämmennyt, muutenkin tuo leikki todella laiskasti Jetankin kanssa. Keskittyi vartioimaan meitä ihmisiä, jotka laiskoina makoilimme nurmella auringosta nauttien. Oli kuitenkin ihanaa söpötellä niin iloista, hyväluonteista pikkuaussieta!

Vietimme grilli-iltaa Lauran vanhempien luona, ja Kida asettui taloksi oikein hyvin. Jopa Timi-seropi otettiin varsin hyvin laumaan, ja koiralauma vietti nätisti aikaa asunnon sisätiloissa yhdessä. Tottakai Kidan piti vähän ulkona haukkua ja puhista mustalle urokselle, mutta sisällä tosiaan kaikki olivat nätisti ilman mitään typeryyksiä. Timin itsenäinen urina tosin vähän hämmensi Kidaa, neiti vissiin luuli makoilevan seropin murisevan hänelle, ja makuupaikalta piti punaisenkin urista samaan tahtiin Timin uniörinän kanssa.

Lauran luona oli Mintun kolme ihanaista pientä sheltinpentua, joihin Kida suhtautui välinpitämättömästi. Ihanan suloiset palleroiset eivät vierastaneet lainkaan tuntemattomia neitejä, jotka kuitenkin pidimme mahdollisimman kaukana neliviikkoisista pennuista. Kun pennut vilistivät lattialla, muut koirat olivat eri tiloissa. Viimeisenä päivänä sai Kidakin vähän nuuhkaista pentuja, ja Johannan sylistä urhea paimen urisi häntä lähestyville palleroisille.Lauantaina iltapäivällä oli luvassa lisää koirahulinaa. Riikka tuli Lissu-seropin kanssa moikkaamaan meitä, mutta Lissun ja Kidan kemiat eivät lainkaan kohdanneet. Vieraisiin koiriin tottumaton vanha narttu provosoitui hieman liikaa Kidan kehoituksesta mennä pois iholta. Haukkumiseen Lissu ei pahemmin reagoinut, mutta tultuaan Kidan lähelle ja paimenen nostettuaan varoittavasti hieman ylähuultaan kävi vanhempi narttu Kidan päälle. Punainen kiljui kuin tapettaessa, mutta mitään jälkiä ei onneksi tullut. Pienesti pyöritin australialaista Lissun ympärillä juustoa suuhun tunkien, jottei täysin neiti traumatisoitunut tilanteesta. Hyvinhän töpöhäntä selvisi, vaikka vierastikin koiraa loppuajan.

Myös Toivo-villakoira ja Jussi-kiinanharjakoira saapuivat ja ajelimme ihanille hiekkamontuille juoksuttamaan koiria. Toki Johanna oli Jetan kanssa mukana ja Laura Minttu-sheltin kera. Hieman laiskaa oli koirien leikkiminen, kepin perässä juoksivat, ja Kidan kuuluisat multa/hiekkahepulit jäi näkemättä kansalta. Mukavaa oli kuitenkin ja pari kivaa valokuvaa sai näpättyä.

Reissu oli hauska, tänään lähdimme aamupäivällä takaisin Lahteen ja mukavan rauhallisia koiria on nukuskellut kotosalla. Taran saan huomenna halittavaksi, äitini mukaan melkoinen ikävä on noutajalla ollut, odotus kova.

---

Huomenna ajattelin Kidan kanssa suunnata illalla epävirallisiin agilitykilpailuisin Orimattilaan! Tiistaina taas olisi luvassa viimeinen ALO-luokka virallisessa kokeessa. Toivottavasti neidissä on energiaa ja saisimme hyvän tuloksen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.