torstai 2. kesäkuuta 2011

Mätsärikesän avaus!

Olipas niiiiin mukavaa olla mätsäreissä pitkästä aikaa. :-)

Lähdin molempien neitien kanssa Nastolaan, jossa Pyreneittenkoirien yhdistys järjesti toimintaa. Arvioin sään aivan liian viileäksi, koska kun pilvet siirtyivät, hellettä oli ja paljon mukavan leppoisasta tuulesta huolimatta. Aika kului joutuisasti hyvässä seurassa, ja pian oli aika siirtyä mukavan tuomarin tutkittavaksi itse kehään.

Kida käyttäytyi erittäin ensiluokkaisesti. Sen pitää saada rauhoittua tilaan, suoraan autosta kehään-taktiikka ei vain toimi. Seisoi kauniisti, antoi tuomarin katsoa hampaat ja muutenkin kosketella ilman minkäänlaisia niiauksia. Itseasiassa tuomari oli erittäin tarkka, ja palasi hiplaamaan kolmesti verratessaan parivaljakkoa. Varsin tasaväkistä oli, mutta hymyillen setä antoi meillä punaisen nauhan.

Sitten yksi pari väliin ja Taran kanssa kettuilemaan. Kuuma ilma rauhoitti energistä menijää, ja muistin olla pitämättä nameja näköpiirissä, ja Tara meni hienosti. Seisoi kivasti vapaana ja ravasi hyvin. Vastassa ollut tanskandoggi jäi kakkoseksi, kun koiraa tutkittuaan samainen setä antoi myös noutajalle punaista nauhaa!

Eli molemmat punaisiin! Erika otti Taran esitettäväkseen, ja minä menin Kidan kanssa siihen perään. Kida seisoi hienosti, vaikka kuumuus selvästi väsytti. Loppuvaiheessa piti vähän liikahdella, kun tasajaloin nököttäminen alkoi tuntua liian ylitsepääsemättömältä tehtävältä. Oli erittäin ryhdikäs ja kaunis. Vilkuilin Tarankin menoa, ja Erikan käsissä noutaja tuntui viihtyvän mainiosti. Seisoi hienosti ja miellytti tuomaria. Koira toisensa perään putosi, ja lopulta oli kuusi koiraa jäljellä kehässä!

Pohdittuaan ankarasti saivat kuitenkin Kida&Tara lähdön kehästä oikeastaan yhtä aikaa. Voisi sanoa, että sijoitukseksi napsahti tytöillä PUN 5&6! Palkinnoitta jäimme, mutta se ei haitannut. Olivathan nuo varsin pieniä, kun voittajanelikoksi selviytyi valkoinenpaimenkoira (onnea Leevi kolmannesta sijasta!), tanskandoggi, pyreneittenmastiffi ja unkarinvizla. Hyvää, erittäin hyvää käytöstä kaksikolta, ei voi olla kuin tyytyväinen. Kisapaikallakin keskityttiin lepäämään helteessä.

Jäimme neitien kanssa katsomaan Remus-käppänän suoriutumista loppukehissä, ja hienosti pikkuherra selvisi BIS-kehässä viidenneksi! Onnea! Mätsäröinnin jälkeen suuntasimme tietämälleni uimarannalle, jossa Kida ja Tara saivat polskia mielin määrin ennen kotiinpaluuta.

Kuvia tulee, kunhan saan niitä kätösiini!

3 kommenttia:

 1. Kiitos :-) Ei kyllä ollut aivan Leevin parasta. Tytöt oli mainioita missejä!

  VastaaPoista
 2. Onnea hyvistä mätsärituloksista Kipsukka Tapsukka ja Maija!

  VastaaPoista
 3. Mä lähetän kuvia kuhan mä saan ton homman pelittää! En taas vaan osaa, ehkä tuun vaan käymään tikun kanssa, niin saat niin kuvat :)

  Tara oli hienosti mun kanssa, ja nätisti anto tassujakin asetella. Mutta kyllä lopuks rupes kuumuus ahistamaan Tapsaakin!

  VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.