tiistai 21. kesäkuuta 2011

Ollaan oltu taas ahkerina!

Onpas niin aktiivinen olo!

Eilen ajeltiin isolle hiekkakentälle Taran ja Kidan kanssa treenailemaan tokon ja muun sotkemisen merkeissä.

Kidan kanssa lähinnä AVOn liikkeitä. Oli aika bueno. Luoksetulon pysähdystä ennakoi (!!), mutta kehumalla sain pari tosi terävää pysähdystä käsimerkillä. Nouto on melko varma, vähän hidas vaan. Kaukokäskyt pro ja seuraaminen hienoa, joskin kerran tuo teki klassisen "ai oho me pysähdyttiin no minäpä kierrän sinut ja palaan perusasentoon"-höpötyksen.
Otin paikkamakuunkin, en nyt tiedä miten pitkä se oli, mutta kuitenkin. Auton taakse piiloon ja kuikistelin auton alta, miten neiti siellä istuu. Ihan hyvältä näytti.

Taran kanssa opettelin vähän perusasentoa, luoksetuloa, seuruuta ja sitten kaikkia muita mukavia hömpötyksiä. Loppuun naksuttelin vähän kapulan tuomisestakin! Tolleri tykkäsi hirmuisesti tehdä, vaikka siitä huomaakin, että agiliitely olisi niiiiiin paljon hauskempaa. Videomatskua meidän pöhötyksestä, joskin luoksetulon unohdin siitä tykkänään!
---

Tänään olikin sitten agilityt! Oli hieno rata ja ihana ohjaaja, niin mikäs tässä oli touhutessa!

Oli ensinnäkin mainiota saada hyvää palautetta. Minä kun olen niin tavattoman itsetuntovammainen ja en näe koskaan tekemisissäni mitään hyvää, niin ulkopuolisen spontaani kehuminen tuntuu niin hyvältä. Paremmalta kuin yllätyssynttärit, joulu ja ensisuudelma yhtä aikaa.Kida meni ensin! Se toimi kyllä hyvin. Ensin oli haahuilemassa katselemaan Viiviä katsomoon, mutta terävä kielto ja nyppäisy palautti sen maanpinnalle, ja loppuaika oltiinkin täysillä mukana. Toimi kivasti. Alussa ei ongelmia, kontaktit ottaa hyvin puomilla. Takaakierrot oppinut hienosti, kunhan itse maltan näyttää oikein. Kaarrokset tiukentuneet huomattavasti, on varmempi ja nopea. Tottakai vähän hiottiin minun ohjaustani, jotta menosta saatiin vieläkin parempaa, ja minulla oli tosi hyvä fiilis.

Neliön ohjauskikat toimivat hienosti, kokeilin paria erilaista. Putkeen sujahtamisessaei ongelmia. Rengas mennään oikein ja rohkeasti (JEE!).

Kepit arrrrr. Yhä haahuilee niitä hitaasti. Palkkaa keppien eteen, meinasi oikaista sille iihanalle odottavalle pallolle, mutta lopulta saatiin sen oikea suoritus pikku avustuksella ja maltilla. Eiköhän se siitä.

Eipä lopussakaan ongelmia! Saimme kehuja, että toimimme todella hienosti yhteen ja menomme on rohkaistunut ja vahvistunut paljon. Minä olen paljon rennompi ja samalla tehokkaampi, ja kommentoinkin tähän, että alan rutinoitua taas hommaan. Kida yllätti olevansa erittäin mukana menossa: yhdellä esteellä hätäilin ja annoin ohjeet liian aikaisin ja neiti hyppäsi siivekkeen yli! Sanottiin kyllä, että se on vaan hyvä piirre, että koira katsoo kehonkieltä ja kuuntelee. Ja noh, minä ainakin nään milloin teen väärin, Kida palkitsee oikeasta suorituksesta heti täydellisellä menolla.

Videomatskua tulee myöhemmin! (Kiitos Viivi!)

No entäs Tara. Ensin sujahti putkeen väärästä päästä, mutta korjaantui. Arkaili vähän putkea, mitä en kyllä ymmärrä, ennen tuo on sujahtanut niihinkin ihan täysillä. Puomi meni hienosti, otti kontaktit - muisti varmaan viime lauantaisen ärjymiseni..

Takaakierrot on yhä Taralle selvästi vaikeampia. Treenattiin niitä. Minun taskusta meni namit vähän leviämöön matkalle huos, ja Tara sitten otti asenteen, että nuuskiminen on paljon hauskempaa. Sain olla nyppimässä sitä tiukasti pois ja muistutin, että ollaan töissä. Sellainen kyllä toimi: jos olisin vain huudellut ja pyydellyt, olisi meno varmasti ollut kaoottista, mutta tiukalla linjalla Tara totesi, ettei tuota ämmää kannata ärsyttää. Kun nyt tosiaan ollaan duunissa.

Ei muuten mitään pahaa sanomista. Kepit meni hienosti kerralla, ja ohjauskikkojakin tehtiin.

Tästäkin videomatskua tulossa! (Kiitos Viivin!)

1 kommentti:

  1. Kida ei oikein osaa päättää tykkääkö vai eikö se tykkää miusta :--)

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.