tiistai 28. kesäkuuta 2011

Savolaistumista juhannuksena


Extempore ponkaisimme perjantai-iltana autoon ja lähdimme neitien kanssa ajelemaan Savonlinnaan juhannusta viettämään mökkielämään. Lähtö oli niin yllättävä, että varsinkin Tara oli varsin levoton menomatkan ajan, mutta hyvinhän me matkasta selvisimme. Perillä oli siskoni odottamassa veneen kanssa, ja sulloimme otukset ja tavarat kyytiin. Kida oli ensimmäistä kertaa soutuveneessä ja hienosti hiljaa istui, Tara sen sijaan komensi kovaan ääneen ihania airoja..

Illalla porukkaa oli paljon, ja Tara oli aivan liekeissä. Sille heitletiin keppiä ja se ui, piippasi ja kirmaili. Kida käyttäytyi äärimäisen sosiaalisesti ja tutustui paikkaan, ryhtyen sekin muutaman kerran ilonpitoon. Paikalla oli muita koiria myös äitini pomeranianit Paroni ja Rosa, sekä äitini miehen 11-vuotias Pinni-japsi. Valitettavasti viimeiseksi mainittu ei lämminnyt tytöilleni ja otti kuonoonsa pari kertaa äristyään uhkaavasti neideille... Lähinnä nuo olivat eri aikaan ulkona (vanha koira kuitenkin nukkui lähinnä sisällä tyytyväisenä) tai sitten terassi eristettiin, että vanhus sai käppäillä siinä rauhassa. Kyllä nuo kuistenkin sovussa samassakin tilassa olivat.


Ensimmäinen yö oli varsinainen kaaos. Taralle jäi leikki täysin päälle, ja koska porukkaa valvoi myöhään niin näki noutaja tarpeelliseksi piipata ja huutaa kokoajan ovella, josko sitä pääsisi vielä ilonpitoon. Kida tottakai oli levoton Taran huutamisen johdosta. Puolen yötä kuunneltuani tollerin ääntä, laitoin sen hihnaan ja kiinni tuolinjalkaan, jolloin Tara ei päässyt ovelle valittamaan. Sitten se rauhoittui nukkumaankin, ehkä pariksi tunniksi...

Lauantaina Taran mökkifiilistely jatkui, ja Kidakin oli iskussa. Molemmat uivat ja pitivät hauskaa. Naapurit eivät kyllä varmasti arvostaneet iloista parivaljakkoa: Kidan mökkihöperyys alkoi paistaa, kun se alkoi haukkua naapurin tonttia kohden, ja Tara taas keksi, että naapurista pystyy helposti pihistämään halkoja leikkikaluiksi! Saunassakin tytöt pääsivät käymään, kun uivat vielä niin myöhään ja annoin niiden hetken lämmitellä, kun itsekin saunoimme. Tara on varsinainen saunapeto ja kipuaa ylimmälle lauteelle, Kida tyytyi kakkostasoon.

Yö oli huomattavasti rauhallisempi, molemmat rauhoittuivat nukkumaan, mutta aamulla oltiin aikaisin jo iskussa.Sunnuntaina Kidan väsymys paistoi selvästi. Se nukkui iltapäivällä autuaana terassilla, vaikka muut oleilivat laiturilla. Rosa-pommi oli yhtä uupunut, kaksi nuorinta. Tara fiilisteli kalastusta ja pyrki keppejään veteen pudottelemalla parantamaan kalaonneamme.. tuli sieltä yksi isokin otus ongittua, vaikka siitä tuskin Taraa on kiittäminen. Kookas lahna paistettiinkin koirille herkkulounaaksi!

Illalla kävin Kidan kanssa vähän veneilemässä. Tara ei päässyt mukaan, koska sen venekäytös on hitusen.. levotonta. Hienoja saarimaisemia olisi ollut valokuvaukseen, mutta juuri kun rantauduimme, alkoi hirmuinen sade. Kiitos siitä.
Uimista ja leikkimistä sisälsi tämäkin päivä paljon.

Yöllä sitten Kida odotteli minua kovin tiiviisti päämökin oven takana, Tara taas oli jo marssinut hyvissä ajoin makuumökkimme ovelle. Kun oli aika mennä nukkumaan, painui Tara suoraan sisälle kun sain oven avattua, loikkasi sohvalle ja alkoi putsata itseään, kunnes sammahti hyvin nopeasti. Viikonlopun univelka alkoi selvästi painaa! Myös Kida sammui äkkiä: vaan mikäs siinä on nukkuessa, pehmeällä alustalla toimeliaan päivän jälkeen, takkatulen lämmittäessä.


Maanantaina lähdimmekin jo ajoissa kotiin. Kahdeksalta soi kello, ja molemmat koirat näyttivät siltä, että haluaisivat nukkua vielä. Puoli kymmeneltä oli koirat pakattuna autoon ja matka kotiin alkoi.. ja kumpikin koira kaatui oitis maate ja nukkui koko kaksi ja puolituntia, jonka ajelimme Lahteen. Mukavaa, kun  koirat saivat nautiskella täysillä mökkielämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.