sunnuntai 21. elokuuta 2011

Syksyn merkit


Kaikki tunnistavat, että syksy on alkanut! Puiden lehdet alkavat hitaasti kellastumaan, ja ilma ei ole enää lainkaan niin kuivan helteinen kuin kuukausi takaperin. Järvivedet jäähtyvät, uimarannat ovat hiljenneet.. selviä syyskelien merkkejä! Vaan minulla on vielä omat syksyä ilmaisevat tekijät, joista varsinkin töpöhännällä varustettu paimen on erittäin tehokas ja toimiva. Helteiden siirtyessä koko pikkuelikko on täynnä tarmoa ja energiaa, ja motivaatio työskennellä on ihan huippu! Senpä takia lomat on lomailtu, ja nyt treenaamme agia kahdesti viikossa (ti&la) sekä tokoa pyrin reenailemaan kolmesti (pe,su&ke). Pari vapaapäivää takaa, että aivot ja mieli saavat myös levätä, eivätkä nuo tokotreenauskerrat ole kiveen hakattuja.


Tara on ollut myös reipas eläin! Se tykkää käyttää nenäänsä, ja naksuttimella on oppinut huimasti tokojuttujakin. Sivulletulo menee käsiavulla, samoin eteentulo. Paikkamakuu on aika jees, muutenkin tuolla on todella vahva odota-käsky, joka on varsin plussaa agiradalla. Nenää neiti tykkää työstää, ja tänäänkin kävin ottamassa jonkinasteista nomea, jotta heilurihäntä pääsi ruohikkoon nuuskuttelemaan.

Agilityssä se on kehittynyt huimasti, Ninankin sanojen mukaan. Ainahan se on ollut hemmetin hyvä, mutta nyt oppinut vähän irtaantumaan minusta. Saanut rohkeutta ja keksinyt erilaisia kikkoja, notkistunut ja vaikka mitä. Neidin kanssa on ilo työstää. Kuumenemista ei näy juuri ollenkaan, paitsi kepeillä, jos tulee epäonnistumisia. Kun pidän oman mieleni rentoja ja olemuksen tyynenä, se kuitenkin pysyy hanskassa ja rauhoittuu itsekseen.Eilen, lauantaina, otettiin agitreeniä. Maneesi on käyttökiellossa rakennushommien takia, ja pystytettiin väsäämäni pikkuinen rata ulos. Okei, väsäämäni rata oli itseasiassa erilainen, mutta tilaa oli niin _vähän_, joten piti vähän improvisoida. Tiukkoja käännöksiähän sitä piti treenata, ja niitä tosiaankin saatiin tehtyä...

Puomin kontakteilla yritin Kidan kanssa jo antaa sen tehdä itse, mutta liusui pois. Mur. Ei ollut naksua käytössä, koska en ottanut namipalkkaa, niin heti alkoi fuskata. Pelasin sitten varmemman päälle, ja oli hyvät. Taralla samoin. Renkaalla ei probleemoja. Kida kepitteli erittäin hyvin, pari kertaa palkkasin oikeasta välistä alussa ja sitten teki jo aika vauhdilla kepitykset! Hienoa edistymistä! Tara kuumeni, vaihteeksi, kun meni kokoajan kakkosvälistä ja ei millään olisi malttanut korjata oikein. Saatiin kuitenkin hyvät tulokset.

Pyöritys oli muuten ok, paitsi Kidan kohdalla kun tein niin tajusin ohjaavani päin mäntyä. Korjasin oman toimintani, ja meno muuttui heti täydelliseksi. Taran kanssa tajusin jo tekemäni mokat, ja meno oli aika bueno alusta saakka. Ei valittamista. Hyvin neidit toimivat ja työskentelivät huonolla alustalla pienessä tilassa... maneesia odotellessa!
Äsken kävin tokoilemassa neidin kanssa, jonka jälkeen oli siis Taran vuoro tokoilla ja nomeilla (ja se teki hommansa pätevästi ja suurella riemulla). Alkuun otin vähän tunnistusnoudon alkeita. Haki kapulan minulla, sitten sai käyttää nenäänsä ja etsiä ruohikosta. "Oma"-käskyn vahvistelua, ja hyvältähän tuo näytti.

Ruutu-työskentely on ottanut tuulta purjeisiin! Juoksi ruudulle ensin hiirimaton avulla, sitten ilmankin sitä. Asettui makaamaan käskystä, ja odotti vapautukseen. Tuli hemmetin hyvä fiilis tästä.
Nouto oli bueno. Parit eteentulot, vietit oikein huimiin korkeuksiin ja sitten parit noudot. Oli hyvä.
Luoksari on jees. Kerran ei meinannut pysähtyä, murisin ja otettiin uusiksi, niin tuli täydellinen suoritus. Sama päti kaukokäskyissä, vaikkakin pistin vielä varmuudeksi taakse odottamaan ihanaisen pallon, jottei tule himoa hiipiä eteenpäin...

Eipä muuta tällä kertaa. Viimeksi kun treenasin muutamat päivät takaperin, niin huomasin Kidan menevän makuussa ihan makaroniksi. Lonkalleen vaan ja kiinnostusta ei ole. Nyt olen vahvistellut oikeaa makaamista, palkannut ja täytyy sanoa, että heti on innostuneemmin ja paremmassa asennossa! Oli oikein pätevät treenaamiset.


Uudistuksia ja arvonnan tulokset ovat tulossa! Niitä odotellessa..... ;)

1 kommentti:

  1. Joo tuo syksy on jännä vuodenaika ;) Joutuu itsekin petraamaan koiraharrastuksessa kun koirat käyvät niinkuin vieterit että nyt pitää päästä vetolenkille.. :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.