keskiviikko 10. elokuuta 2011

Viettitokoa & Vauhdikasta agilentoa

Olipas koirarikas päivä! Mikä jatkuu huomenna mätsäröinnin merkeissä, ellei keli aivan kamalaksi heittäydy. Tänään taivas räpäytteli sadetta mukavan useaan otteeseen, mutta onneksi onnistuimme välttämään kurjakelit hienosti! Tai no, agiliidon aikana vettä sateli komeasti, mutta mitäpä tuo maneesin turvassa haittaa.

Löpinät sikseen. Aamupäivällä Erika tuli käymään, ja esittelin vähän neitikoirien osaamia temppuja. Hienostihan nuo esiintyivätkin. Vähän sen jälkeen Tara sai jäädä kotiin, ja lähdimme Johannan&Jetan kanssa kentälle ottamaan tokoa. Nostatin koiran vietit huippuunsa, ja hullunhauskaa meillä olikin. Kida oli aivan innoissaan, ja tehtävät olivat sen mukaisia! Tauko on tehnyt ihmeitä.

Kapulan kanssa meno oli hienoa. Kapula oli jeejee ihana, ja laukallahan tuo palautteli. Naksuttelin hienoista palautuksista ja annoin palkkaa, ja pari kunnon palautusta sivullekin otin kaikkien sääntöjen mukaan.
Seuruu oli tosi kivaa. Hyvät käännökset, hyvä kontakti, nopeat pysähtymiset.
Liikkeestä maahanmeno kymppi plus. Ei lisättävää.
Luoksarin pysäytys oli kiva! Vauhdikkaalla laukalla ja varsin terävä pysähdys. Ilahdutti. Parit läpivedotkin otin, ettei ala ennakointi.
Kaukot olivat myös kivoja. Ensin meinasi valua, koska minulla oli ihanaakin ihanampi pallo, mutta iskimpä sen sitten koiran taakse odottamaan. Hyvästä suorituksesta vapautin pallolle, ja hyvät suoritukset tulikin.
Liikkeestä seisomisessa meinasi vammailla. Ensin otti miniaskeleen, kun kävelin ohitse selän taakse. En kelpuuttanut. Laskeutui kerran luvatta istumaan, en kelpuuttanut sitäkään. Tulipahan oikeakin liike, kun napakasti sen vaadin. Sitten tekikin todella nätisti.

Sittenhän myö myös ageiltiin! Napattiin Sandra&Sulo matkalla, koska he tulivat samaan ryhmään kanssamme. Olipahan hauskaa, vaikka treenit venähtikin myöhäiseksi. : )


Ensin ajattelin, että no onpas helppo rata, mutta kun alettiin ottaa oikein kunnon teitä, niin ei se niin simppeliä ollutkaan. Kiva kylläkin!

Kida pääsi ensin, koska odotti hienosti lupaa tulla autosta. Neidit ovat alkaneet ikävästi ennakoimaan maneesilla ulostulon, kun harrastaminen on niin kivaaaa. Neidissä oli virtaa, mutta tapansa mukaan se oli hyvin kuulolla ja teki töitä minun, ei oman päänsä mukaan.
Hirmuisesti puomi imi neitiä puoleensa! Paljon mieluummin olisi mennyt sinne kuin putkiin. Hyvin teki kuitenkin. Itse sekoilin ohjauksessani, mutta tajusin kyllä kaikki virheeni itse ja samalla en voinut olla enempää ylpeä. Tajusin siinä, miten hyvin tuo on kuulolla, miten taitavasti se ottaa kehoni signaalit...

Kepeillä naurettiin. Kidan aivot raksuttivat niin, että yleisöönasti kuului. Se teki kepit hitaasti, mutta itse, ilman apujani. Ja se teki ne oikein, itse oivaltaen! Kuitenkin kun vaihdoin puolta, meno olikin paljon oudompaa ja Kida oli ihan pihalla... pitää vissiin treenata vaikeaa puolta enemmän. Mutta kuitenkin, hieno tyttö.

Kontaktit naksutin, ja teki tosi kauniisti ja varmasti. Kaarrokset, käännökset, sylkkäri... näytti hyvältä! Pussiin sujahti ilman ongelmia.

Tara oli tosi pätevällä tuulella! Kaipa hän oli pörheä, kun on päässyt naksuttelemaan ja tekemään temppuja niin paljon. Teki varsinkin takaakierrot tosi hyvin ja tiukasti. Muutenkin oli kuulolla, ja vaikka kuumenikin aika vahvasti (mikä tuli esiin radalla päästettävän mölyn muodossa) niin silti teki hommansa hienosti. Nina mietiskeli, että Tara on kehittynyt ihan hurjasti. Se on varsinainen superliitäjä!

Puomilla Tara keksi jotain tyhmää pelleilyä, ettei hän muka voi mennä puomilla/-lle ilman minua. Saatiinpa kuitenkin pari onnistunutta, mutta vähän tämä jäi kalvamaan. Kontaktit ovat kuitenkin olleet aina Tapsan lempiesteitä. Kai neidillä oli vain hetki, ettei kestänyt, kun lähdin itse sivuun tiellä olevan putken takia.

Kepeillä kuumeneminen meni yli äyräiden. Jätti viimeisen kokoajan tekemättä, ja alkoikin sitten mennä sekaisin ja haukkumaan ja muutoin mölisemään. Yhdet onnistuneet kepit saivat riittää, ja jottei tilanne jäänyt ihan sekopäiseksi, otettiin vielä pussia, jonka tekikin tosi hienosti.

Taran työskentelystä varsinkin olin tänään todella ylpeä! Mainio noutaja onnistuu aina minut yllättämään kerta toisensa jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.