lauantai 3. syyskuuta 2011

Avokelpoiseksi testattu

Meillä on paljon agimateriaalia treeneistä, mutta taidanpa ne päivitellä myöhemmin ja pyhittää tämän päivityksen tämän päivän tokokisoille. Suuntasimme Hollolan Kukonkoivuun klo 10 alkaviin kisoihin, ensimmäiseen AVO-starttiimme. Sää oli hieman pahaenteinen, mutta varsin hyvä keli meitä suosi, kuumakin tuli jossain välissä. Kida sai kilpanumerokseen 24 ja siinä saikin hyvän aikaa katsella muiden suorituksia. Heti ensimmäiset ajatukset: KÄÄK, miten tiukka tuomari! Paha hiki nousi ohimolle kun katseli, millaisia pistemääriä tämä jakeli mitä hienoimmista suorituksista. Loppujen lopuksi kolme koirakkoa neljästätoista saivat ykköstuloksen!

Puntit tutisivat paikkamakuussa, kun ensin mietin, pääsemmekö koko kisaan sisään. Tuomarille oli eräs auspai aiemmin murissut, ja tuomari oli käännyttänyt koko koirakon pois kisoista. No, Kida haukkui vähän innostuksissaan, muuten vain vilkuili Johannan perään. Tuomari kun yllättäen tunki paperin neidin haaroväliin, australialainen murahti kunnolla ja käänsi katseensa tuomariin yllättyneenä. Onneksi tuomari tajusi, että kyseessä oli pelästyminen. Se kutsui paimenta nimeltä, rapsutti ja pyysi anteeksi ja päästi meidät paikallemme. Sydän kyllä tykytti.

En voinut olla kurkistelematta piilopaikan raosta Kidan makuuta, ja se näytti oikein hyvältä. Itseasiassa koko koira oli muutenkin huippuvireessä. Se työskenteli innolla, teki mielellään, mutta malttoi myös odottaa hienosti omaa vuoroaan ulkopuolella. Tässä pisteet selityksineen:


Tuomarina toimi Taru Torpström.
Paikalla makaaminen 9 - Vilkuili vähän ympärilleen, pientä levottomuutta.
Seuraaminen 8 - Itse en tykännyt lainkaan. Liian levotonta, kontakti katkeili, väljät kääntymiset.
Liikkeestä maahanmeno 8 - Alun seuruussa turhaa levottomuutta, muuten ok.
Luoksetulo 9½ - Super. Puolikkaan pisteen vei vino perusasento.
Liikkeestä seisominen 10
Noutaminen 8 - Tuomarin mukaan kisan paras nouto! Ja suu auki minäkin sitä mielessäni äimistelin. Ennakoi perusasennon, muuten kymppisuoritus.
Kaukokäskyt 0 - Kidan aivopieru. Sekoitti tehtävän ilmeisesti paikkamakuuseen tj. Tuijotti minua, mutta silti ei noussut lainkaan käskyistä. Pitänee vaihtaa "odota" käsky johonkin toiseen, jottei sekoita, koska kyllä tuo sitten taas kehän ulkopuolella teki kympin kaukot.
Estehyppy 9 - En muista, mikä tässä vei pisteen. Öö.
Kokonaisvaikutus 9 AVO2, 147,5p. sij 5/14 


Harmi, ettemme saaneet palkkioksi upeasta työskentelystä ykköstulosta. Itseasiassa, jos kaukoissa olisi saatu tarpeeksi pisteitä (joita kyllä olisi tullut, jos neiti olisi tehnyt kaukot tuttuun, kauniiseen tapaansa), olisimme voittaneet koko roskan. Heh. Tuuomari kuitenkin kehui meitä, sanoi, että minä osaan olla upean positiivinen ja kannustava koiralleni, että otukseni tekee hyvin töitä jne. Upea olo, kun noin tiukka nainen antoi niin hyvää palautetta!


Miinuspisteitä kyllä kisan järjestämisestä. Kyseessä oli Salpausselän pm-kisat (miksi emme tehneet omaa joukkuetta ja osallistuneet?!), ja vaikka yleensä palkinnot jaetaan aina luokan päätyttyä, nyt ne venytettiin koko kisan loppuun asti. Tuloksena muutama tunti tyhjänpäiväistä nyhjäämistä kentällä, jonka olisi voinut kuluttaa muillakin tavoilla. Vielä kun viimeminuuteilla porukka vain juo kahvia ja tuloksia ei kuulu, alkoi epätietoisuus tuntua käsinkosketeltavalta. Onneksi tuloslappu lopulta saatiin, ja pääsimme kotiin tankkaamaan itsemme ja koiran. 


Juustopurilainen jäi vielä ostamatta, mutta ehkä ensi kerralla?


PS. Video on tulossa, kun Johanna avokätisesti tekee sellaisen kuvaamastaan materiaalista. Kiitos!

2 kommenttia:

  1. Onnea myös tännekin. Hienot pisteet ootte saanut, tuloksesta huolimatta :-) Ja tsemppiä seuraavaan!

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä seuraavaan kokeeseen, mäkkäripalkkaus on hyväksi todettu motivaattori :D

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.