keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Keksi tähän nyt sitten mielenkiintoinen otsikko

Samaa vanhaa kuviota. Agi, toko, agi, toko. Eli haastavaa keksiä repäisevää aloitusta, joka suorastaan imisi ihmisiä lukemaan.

Aloitetaan tokosta. Ihana Sandra osti meille tuparilahjaksi metskun, joten onhan meidän pitänyt treenata vähän haastavampia asioita.
Metskuun tuo suhtautuu varsin hyvin, olenhan minä opettanut sitä pitämään suussaan käskystä kaikkia mahdollisia esineitä aina veitsistä puhelimiin ja kaukosäätimiin. Vähän paksu, metallinen mötikkä tuntui oudolta, mutta hyvin piti. Olen naksulla vahvistellut pitoa ja irrottamista, otinpa sitten kokeeksi pienimuotoisen noudon alunkin. Kipitti metallille, mietti vähän aikaa, mutta otti esineen varoen ja palautti sen minulle! Paljon vahvistusta vain.
Liikkeestä istuminen on ihan jees. Naksulla olen käskyä vahvistellut. Odottamaan jää kauniisti.
Maahanmeno on tuolla niin vahva, ettei luoksarin maahanmenossa ole maailmaamullistavaa ongelmaa.
Tunnari on vähän.. olen nyt yrittänyt vahvistella Kidan nenänkäyttöä ja oma-käskyä. Maksimissaan olen sitten treenannut kahdella tunnarilla, eli yhdellä häiriöllä. Alkuun haki hyvin omansa, kun tilaa oli enemmän. Sitten juoksi omalle tunnarille, mutta päättikin kesken kaiken ottaa toisen.. eli ei, vielä lisää vahvistusta nenänkäyttöön ja kannustaa siihen, että tajuaisi ottaa sen omansa juurikin hajun perusteella.

Sitten agilityyn! Eilen nääs oli treenit, jotka ihanaihana Nina piti taas. Rata oli muuten tosi hauska ja omalla tavallaan haastavakin.Kida oli ensimmäisenä. Heittelin sille palloa ennen maneesiinmenoa, ja oli huomattavasti rauhallisempi - lähdöissäkin istui kuin tatti. Alku hyvä, otin kahdella tavalla. Ensin niin, että ohjasin ykkösen ja kakkosen välissä (neiti muuten haki itse hienosti takaakierron ja nelosen hypylle, vaikka jättäydyin kauemmas) ja sitten niin, että menin kakkosen taakse, merkkasin ja sieltä lähdimme etenemään, eli olinkin esteiden toisella puolella. Tapa 2 sopi Kidalle paremmin, oli kaunista menoa.

Putki oli hankalassa kulmassa, ja pari kertaa neiti juoksi esteeltä putken takaa, kun en tehnyt tarpeeksi selvää vekkiä, jotta olisi ajautunut suulle. Mutta kun korjasin itseni, meni nätisti. Kepeillä haki itse oikean sisäänmenon ja kepitti hienosti! Puomilla nami oli odottamassa loppupäässä ja sain naksautettua hienosta kontaktista. Loppukuviot oli jees, otin kahdella valssilla ja sitten vielä kuljettamalla koiran 14 ja 8 hyppyjen välistä, eikä ongelmia ollut kummassakaan tavassa. Minun pitää muistaa vaan hallita kehoni huolellisesti, koska tässäkin tehtävässä oli houkuttava putkensuu..

Tara oli täynnä tarrrrrmoa! Teki kuitenkin kivasti. Meni hyvin ja varmasti, Tapsamaiseen tapaan. Kepeillä minun takia jäi viimeinen ottamatta, sitten alkoi vähän kuumua, mutta tosi hienot kepit saatiin otettua. Puomilla myös naksutin, kun nami oli odottamassa, ja kontakti olikin tosi kiva. Ainoa, että namin vetovoima oli lopulta niin ihana, että seiska-putki ja kasieste meinasi tykkänään jäädä ottamatta, kun se ihana lihapulla huhuili puomilla...

Loppupätkän esteissä ensin pudotteli rimoja, koska ohjasin sitä kehollani vähän liian nopeasti. Tasoitin omaa menoani, ja Tara toimi hienosti. Joten kaikenkaikkiaan varsin näpsäkkä ja ytimekäs treeni oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.