sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kurvit suoriksi ja korkealta yli! + VIDEO

Lauantaina käytiin ottamassa iltatreenit maneesilla. Oli aika sekalaisia kokoonpanoja: itse tein ensin Kidan kanssa, sitten Johanna otti sillä rataa. Tara taas tpoimi opetuskoirana, kun opetin Kiialle vähän radalla menoa ja kiertoja. Hyvin toimi neidit muidenkin kanssa!


Tuollaisen pikku radantyngän tekaisin. Vähän pätkissä tehtiin, tosin Johanna reippaana otti koko rataa (miinus kepit ja keinu, jotka neiti meni erittäin onnistuneesti jo minun kanssani).
Kidassa oli virtaa, mutta se toimi hyvin. 1-3 treenattiin irtoamista ja eteen-käskyä, oli bueno. 4-6 tuli hyvää kieputusta, valssailua itsellenikin. Kepit otti tosi kivasti, irtosikin jo itse, mutta vielä on hakusessa niin ei puhdasta suoritusta tullut tekemälläkään. Oikeaan väliin hakee kyllä, ja boostia alkaa menossa pikkuhiljaa olla. Keinu oli super, pysähtyi kuin seinään ja otti kontaktit. 10-12 oli myös hyvää treenailua eri tekniikoilla, valssaamisilla ja ilman.

Tara toimi tosiaan opetuskoirana. Kiian kanssa tekivät 1-3, sitten ottivat myös 6 hypyn ja 7 putken. Toiste päin myös 7-5. Hyvin Tara näytti Kiialle, miten asiat pitää tehdä, jotta koira toimii oikein! Myös muutama hyppy ja takaakierrot, niin alkoi olla valmista. Itse vielä kepittelin, otin keinun ja muutamat valssaukset, ja Tara toimi moitteettomasti.

---

Tänään oli epikset Korkeavireellä! Mukava 2km kisamatka meillä nykyään siihen. ;) Ilmottauduin molemmilla mölli/ykköset radalle, ja tajusin vasta jälkikäteen, että siellähän ei ole keppejä ja kontaktejakin niukasti. No, ajattelin, että toisaalta ihan mukavaa ottaa välillä leppoisaa ja vauhdikasta menoa, ja hauskaa meillä olikin.

noin suurinpiirtein rata

Tara oli ensimmäisenä vuorossa. Oli kyllä kiva. Toimi hienosti, teki kaikki esteet ja varsin hyvällä vauhdilla. 14 hypyllä pudotti riman, kun otti liian tiukan käännmökset ja ponnu ei riittänytkään. Ei kyllä pahaa sanottavaa, istui lähdössä hienosti, teki, kiersi ja kuunteli.

Kida oli myös liekeissä! Hyvin ohjautui, itsekin rentouduin mukavasti ja ihan hyvää ohjausta sieltä ilmeisesti tuli. Vauhtia löytyi, ja viimeisellä suoralla valitettavasti putosi rima 16, kun neiti hätiköi ja räpisteli rumasti läpi. Kelpo suorituksella lohkesi kuitenkin 2 sija! Palkinnoksi tuli pari lahjakorttia, iiihana panta-avaimenperä ja Roburin ruokanäyte.

Paikalla oli myös Amicuksen myyjä, ja kojulla oli makkaransyöntikisa! No totta hitossa me siihen osallistuttiin! Ensin Tara vähän lämmitteli, ja laudalla jonossa olleet 8 makkaranpalaa katosivat parempiin suihin 6 sekunnissa. Noutaja vähän eksyi. Jutun juoni kuitenkin selvisi, ja ratojen jälkeen pääsi kaksikko vielä palkaksi ottamaan osaa ateriointiin. Tara kahmaisi herkut naamariinsa 3,45sekunnissa, Kidakin alitti 4 sekunnin ajan! Voittoon tämä ei harmi vain riittänyt, joku syöppö oli lohkaissut sapuskat alle 3 sekuntiin! Kyllä meitä nauratti - varsinkin Tara, joka loppuajan vaan kiskoi ja kiljui kohti makkarapaikkaa, koska siellä oli niiin hyviä herkkuja...

Kaiken tohinan päätteeksi suuntasimme vielä hiekkakentälle, mukanamme Chila-aussie. Chila onkin tuttu kaveri, sillä Tuuli emännän kanssa he treenaavat samassa agiryhmässä kanssamme. Kida, Chila ja Jetta saivat hienot leikit, ja hyvän aikaa nuo pilistivätkin menemään. Kida allekirjoittaneen kanssa opetti Chilaa hienosti pahoille tavoille hiekankaivuun merkeissä (pitäähän nyt kunnon aussien kaivaa osata, tuumimme yhdessä Kidan kanssa!) ja hiekkahepuleiden ja vähän muunkinlaisen sekoilun merkeissä oli hyvä painattaa. Puskien takana ollut pentukurssin pitäjäkin kävi kyselemässä, olemmeko me tulossa kurssille. Ilmeisesti laumamme kävisi hyvin kakaroista!Hauska päivä oli kyllä! Koirat kiittävät väsyneinä lattialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.