lauantai 19. marraskuuta 2011

Menestystä!

Nyt alkaa uusi ulkoasu olla kohdillaan. Päänsärkyä aiheuttaa vaan sivupalkki, joka ei vaan suostu lyhentymään lukuisista muutoksistani huolimatta. Asiaa tutkitaan! Mielipiteet ovat ehdottoman tervetulleita (kuten kaikki muutkin kommentit, aina!)

---

Aloitetaan viime tiistain agiliitojen hehkutuksesta. Mukana oli Kida ja Rosa-pomeranian, ja täytyy myöntää, että nyt löytyi se meidän tyyli mennä radalla. Nina oli käynyt Aaltojen luennolla, ja napannut sieltä liudan kikkoja ja ohjausneuvoja, jotka jakoi meidän kanssamme. Vielä melkein viikko takaperinkin jaksan fiilistellä niistä! Me aloitimme unohtamalla turhat käteenotot, turhan puhumisen ja teemana oli koiran luonnollinen kyky lukea ihmistä radalla.


1-3. Seisottiin kakkosen takana, ja kun koira oli hypännyt ykkösen, nopea merkkaus kakkoselle ja sitten saikin alkaa jo valmistelemaan kolmoselle. Ja se merkkaus teki ihmeitä: vaikka itse käänsit jo rintamasuunnan kolmoselle, koira silti haki ja hyppäsi kakkosen hidastelematta. Ja sitten kakkosen jälkeen ihan uudenlainen jarrutustekniikka. Kun koira oli hypännyt kakkosen, kädellä tehtiin pehmeä, nopea liike. Vähän kuin olisit laittamassa kättä alemmas ottaaksesi koiran siihen, mutta ei, kättä ei jätetä alas vaan yhtä nopeasti se nostetaan paikoilleen. En uskonut tämän toivovan, mutta Kida teki parhaimmat kurvinsa ikinä. Ihan uskomattoman hienoa.
3-6. Välistäveto vastakkaisella kädellä, pehmeä heitto nelosen yli ja sitten samalla valssaus. Rintamasuunta vitosen ponnistuspaikalle sen sijaan, että esteelle, ja taas sama hidaste. Ja koirahan kääntyi saakelin tiukasti. Sain tehtyä myös elämäni parhaimman valssin vitosen ja kutosen väliin, hyvä ajoitus oli. 
7-11. Putken jälkeen otin kasin kahdella tapaa, ensin kierrättäen takaa ja sitten menemällä itse kasin taakse, vetämällä koiran esteen taa ja sitten ohjaus olikin lastenleikkiä, kun oli jo valmiiksi oikealla puolella. Putkella numero 11 taas superfiiliksiä: turha jarruttelu pois käteenotolla, rintamasuunta oli ylimääräiselle häiriöesteelle, mutta juuri ennen putkea vastakkaisen nopea liike putken suuntaan sai koiran ryntäämään suulle, eikä kertaakaan tällä tekniikalla väärälle. Kerran meni väärälle, koska oma kehoni nytkähti sinne suuntaan, mutta kun otin kehoni liikkeen eteen ja käsi teki ilmoituksen putkelle syöksymisestä, toimi.
13-15. Kepit toimi Kidalla tosi kivasti. Ovat hitaat vielä, mutta näyttävät hyviltä. Sitten heitto esteen yli ja ohjasin keppien takaa koiran putkeen. Sinne sujahti ja pinkoi kovaaa! Loppupätkä ei tuottanutkaan ongelmia.

Rosan kanssa oli kova meno, ja neiti on kyllä unelma. Lähdöt ei tuota ongelmia, istuu kuin tappi. Hyppyä ja suoraa putkea, kepit (jotka menee varsin rohkeasti ja reippaasti!), mutkaputkea, kahdeksikkoa ja eteen-käskyä. Tosi hyvä fiilis pikkupallosta. Palkkautuu hyvin lelusta ja meno on päällä, selvästi tykkää hommasta.

--

Tänään oli sitten mätsärit! Kylmä kuin pakastimessa, märkääkin ja kehät myöhässä. J&H eläintarvike, Hurttia ja Huumoria ja Ellin Aarteet olivat järjestämässä tilaisuutta.
Löysimme paikalle äitini kanssa, jolla oli pommit mukana. Paroni joutui jäämään autoon, koska turisteiltakin vaadittiin rokotustodistukset. Ainakin tarkastaja oli portilla jo katsomassa ennen ilmoja!

Lopulta kun pääsimme kehiin, oli Kida ensin vuorossa. Staffi oli parina. Kida meni kyllä hienosti, seisoi kauniisti ja varmasti kidamaiseen tyyliin. Juostessa jarruttelijana olin minä, sillä treenitaskuni lähti mukavasti valumaan kinttuihini (...). Silti Kida sai hirmuisesti kehuja upeista liikkeistään, ja tästä lohkesi punainen nauha. Tuomari kyllä sanoi pitävänsä enemmän staffin rakenteesta ja tästä tiesin, että jatkopaikkaa meille ei heru. Aivan oikein, jatkossa oli vain suuria ja lähinnä massiivisia koirayksilöitä, yhtä englanninvinttikoiraa lukuunottamatta.

Rosa taas! Esiintyi hienosti pöydällä, muutenkin seisoi kärsivällisesti, vaikkakin liikkuminen oli aika... energistä. Hyvän pöytäkäytöksen vuoksi lohkesi kuitenkin punainen. Kun kokoonnuimme punaisten kesken, en odottanut suurta menestystä. Neiti esiintyi kuitenkin kauniisti, ja tuomari napsi punaisten joukosta sijoittuvia. Kakkoseksi tulleen kohdalla olin jo nousemassa poistuakseni, kun tuomari totesikin, että voittaja on ihastuttava pommityttö. Rosa PUN1! Pökertyneenä haimme palkinnot, ja tuomari vaikutti olevansa erittäin ihastunut tylleröön. Itseasiassa tuomarin ihastus näkyi vielä BIS-kehässäkin, kun tämä osoitteli kovasti Rosan suuntaan keskustellessaan muiden tuomareiden kanssa. Lopullinen tulos olikin PUN BIS2! Kotiintuomisina yli 20kg laadukasta koiranruokaa, alennuskuponki eläinkauppaan, muhkea, paksu päiväpeitto ja komeat ruusukkeet. Ei valittamista!

---

Loppuun vielä musiikkivideota, jolle vollotin silmät päästäni tässä kirjoituksen lomassa...2 kommenttia:

  1. Minulla ei nuo oranssit linkit&otsikot erotu taustastaan ja näyttö on niin ahdas että sisältö on Taran naaman päällä hitusen häiritsevästi, mutta kaikin muin tavoin tässä on kyllä hieno ja kaunis idea! : D Joka varmasti näyttää muikealta paremmalla resolla & näytönkirkkaudella

    Onnea Rosalle hurjana, komeen kuuloset palkinnotkin <3

    VastaaPoista
  2. Pakko on kommentoida tätä ulkoasua, en tiedä toimiiko mulla oikein ylipäätään? Mutta musta teksti hukkuu vallan tuohon taustan tummahkoon mustavalkokuvaan. Yksivärinen tausta teskteille olisi huomattavasti käyttäjäystävällisempi.

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.