sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Myö mentiin muaalle!

Ennen superhienoa stooria sanon, että tänään on AussieOpen. Ja minua harmittaa hirveästi, ettemme punaisen paimenen kanssa päässeet paikalle tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin ihmisiin! :( Toivotan silti tätä kautta hauskaa päivää, menestystä ja onnistumisen tunteita kaikille rodun harrastajille!

---

Perjantaina koitti hauska päivä! Kamat autoon työpäivän jälkeen ja suuntasimme koko lauman kanssa landelle, vuokrahevosteni omistajan luokse. Omistaja itse oli lähtenyt risteilylle, ja siirryimme hoitamaan hänen eläintarhaansa. Minua hieman jännitti paikalla odottava saksanpaimennarttu, joka oli kyllä tavannut laumamme aiemminkin, mutta on kuitenkin hyvin.... reviiritietoinen narttu. Kuitenkin kohtaaminen pimeällä pihalla sujui hyvin ilman ärinöitä, meidän tytöt tuntuivat suorastaan ignooraavan koiran (paitsi Jetta, joka mielistellen maleksi pitkin maaperää korvat luimussa häntä läpsähdellen..)

Perjantai-iltana oli meno varsin levotonta totuttelua paikkaan, ja yökin sujui vähän levottomissa merkeissä. Itseasiassa Kida&Tara olivat varsin rauhallisia ja nukkuivat, ne ovat tottuneet tällaiseen reppureissaamiseen ja vieraampiin paikkoihin. Pampula-saksanpaimenkoira nukkui eri tilassa tyttöjen kanssa, yleisen turvallisuuden vuoksi.

Lauantaiaamuna kävi pieni, ikävä takaisku. Minä laitoin takkaan tulia ja Johanna lähti koirien kanssa ulos. Pampula oli viimein saanut tarpeekseen laumasta ja näki oikeudekseen mennä härkkimään Kidaa, ja lopulta sakemanni kävi lyhyesti päälle. Tuloksena hampaan aiheuttama reikä Kidan vasemmassa etujalassa. Alkuun punainen paimen ontui hieman, mutta pian ontuminen loppui ja minä putsasin ja hoidin haavan hyvin, niin ongelmaa ei ollut. Tara oli käyttäytynyt sankarin lailla, ja kahakan alettua se oli syöksynyt suin päin "pikkusiskoaan" auttamaan.

Tara keksi myös hauskan leikin Kumppa-oriin avustuksella. Kumppaa hieman hämmensi vieras lauma koiria, ja korvat luimussa se juoksi pitkin tarhaa ja teki spurtteja aitaa kohti, yrittäen pelästyttää. Tara esitti paimenkoiraa ja härnäsi hevosta entisestään aina selän kääntäessäni juoksemalla aidanviertä ja haukkumalla. Lopulta noutaja teki tyhmän tempun: juoksi hevosen tarhaan kielloistani piittaamatta. Kumpan ilme oli suorastaan voitontahtoisen murhanhimoinen: se ei ensin tajunnut Taran olevan hänen reviirillään, mutta ympäri kun pääsi, muuttui ääni kiellossa. Pää alhaalla, korvat luimussa, etujalat korkealta kauhoen se laukkasi noutajaa kohti, ja Tarakin tajusi nopeasti, ettei kyseessä ole mikään lämminhenkisen halauksen tarjoaminen... Pupillit laajenneina kääntyi oranssi salama ja alkoi pinkoa hiekkapohjaa pitkin äkkiä kohti aitaa. Nipin napin koira selvisi nuoren hevosen jaloista. Onneksi selvisi! Ja sen jälkeen ei lähelle tarhaa enää mennytkään...

Koiralauma avusti mielellään meitä niin laitumen purkamisessa kuin minua tallihommissa. Aidanpurku oli varsinkin hauskaa, sillä Tara pureskeli keppiä ja Jetta&Kida painelivat hurjaa hippasleikkiä ja painia pitkin valtavaa peltoa. Märässä ruohikossa oli myös hauska pyörähdellä! Sisällä pidettiin aina lepotaukoa, ja silloin koko poppoo oli nukahtaa istuvilleen. Pampula vietti ulkotarhassaan sen ajan, kun meidän koirat ulkoilivat ja kun neitilauma oli sisällä, pääsi saksanpaimen reviiristään huolehtimaan. Varsin hyvin sujui loppuaika tällä kokoonpanolla.

Eilen illalla tultiinkin sitten kotiin, ja koko jengi kaatui maahan nukkumaan ennen kuin ehti kissaa sanoa. Ei paljon porukka herännyt edes yöpissityksille ennen kuin ihmiset painuivat unten maille. Sammuneina maattiin aamuun asti, joten taisi olla meillä aika superhauskaa!

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ihanalta, lukuunottamatta noita paria kohtaa, joista onneksi selvittiin säikähdyksellä.

    Voi vitsit! No onkos teillä haaveissa oma tila? Koirat ainakin taitaisivat tekstin perusteella tykätä. :-) Harmi kun sulla ei sitä kameraa ole, olis ollut kiva nähdä uusia kuviakin!

    Täällä kanssa harmittaa suuresti kun ei sittenkään päässyt Aussie Openiin, vaikka alunperin piti mennä. Miehen lomautus tuli vain hieman huonoon kohtaan ja onhan nyt isänpäiväkin. Ehkä ensi vuonna!

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.