torstai 15. joulukuuta 2011

Agilitya videolla

Nyt on luvassa agsapäivitys videoineen kaikkineen!

Lauantaina, 10.12 (Kidan videolle ajatuksissani pistin virheellisesti 13.12..) käytiin vapaavuorolla. Vähän tuli kuuma toppatakki + treeniliiviyhdistelmässäni (joissa näytän aivan äärettömän lihavalta, ja ulkonäköasennevammaisena minua hävettää hirveästi!), vaikka tajusin taas olevani tosi hidas. Vaan miksi juosta jos koira tekee työt, niin! Mukana oli Tara ja Kida, ja Sandra oli seurana Sulo-ja Lilli mitteleiden kanssa. Olin aika väsynyt työpäivän päätteeksi, ja väsäsinkin nopeasti simppelisti rakennettavan radan:


Aika jees. Molemmilla hyvä vauhti, hyvä meno, ja hauskaa oli. Tara vammaili taas kontaktin kanssa, ja ne joutuvatkin nyt supersyyniin. Käännöksien ja keppien kanssa ei ollut kummallakaan ongelmia. Kidakin alkaa kepeillä varmistua kerra kerralta! Onnistuminen yllyttää sitä, ja se menee mielissään kepittelemään. Lopussa alkaa ottamaan epävarmana kontaktia, mutten huomioi tätä vaan täysillä tehdään loppuun asti. Nyt olo ei kuitenkaan ole epätoivoinen, vaan voi hyvillä mielin lähteä kisailemaan tammikuussa.

Tiistaina 13.12 mukaani lähti Tara ja Rosa. Olin jo aiemmin ilmoittanut, ettei Kida lähde, koska se otti nukutuksen varsin raskaasti. Neiti olisi kuitenkin ollut ihan täysissä voimissaan, mutta ageiilun sijaan kävimmekin crossailemassa (lue: luistelemassa).  Olenko kuinka usein hehkuttanut, miten kiva crossikoira tuo on? Hehkutan taas. Vetää hihna kireällä, hidastaa kun pyydän, pysähtyy kun pyydän, kääntyy niin oikeaan kuin vasempaan ja ohittaa koirat ja ihmiset ongelmitta.Vauhdin säätelykin onnistuu, ja koiralla on selvästi hauskaa lajin parissa!


Nina oli tehnyt radan, josta Kida olisi tykännyt! Mutta kyllä Tarallekin kelpasi. Takaaleikkauksilla jatkettiin, ja sehän sopii, olen peräti aika hyvä niissä. Ei oikeastaan ollut ongelmia (ihana sanoa näin!). Kepit olivat hävyttömän hienoja, haki oikeaan väliin rauhassa ja teki hyvällä fiiliksellä, Ninan mukaan painui alas ja tuijotti eteen, ei hakenut kontaktia. Kontakteilla otettiin taas alusta ja naksutin käyttöön, ja ne paranivat heti huomattavasti.
Putkeen 11 kävi niin, että maneesin katolta putosi lumet ja se aiheutti ikävän äänen. Tara yhdisti tämän mystisesti esteeseen ja sen vauhti hidastui huomattavasti - yleisen ryminän sijaan Tapsa köpsötti kuin kehäkettu näytelmissä. Nännikumin ihanalla voimalla unohtui kuitenkin jännitykset, ja taas rymistettiin entiseen malliin.

Rosa pääsi tekemään pisintä radanpätkää ikinä! Kymppieste, putkeen nelospäästä, sitten esteet 5, 6 ilman takaakiertoa ja 7 takaa. Seiska aiheutti hämmennystä, ja meni muutamat kerrat ohi, mutta onnistui sekin. Lämmiteltiin este + putki yhdistelmällä, otettiin lähtöharjoitus (yritti karata, mutta kun käskin uudestaan niin johan napotti!) ja kahdella esteellä takaakiertoja. Hyvin tuo toimii, Ninankin mukaan kehittyy valtavan suurin harppauksin. Huvittava huomata, miten noin pieni koira ei otakaan suuntaa kehostani vaan jaloista! Navankääntö ei aiheuttanut muuta kuin ei-toivotun liikkeen, mutta kun älysin kääntää jalkojani tarpeeksi halutulla tavalla, alkoi tehtävät onnistumaan. Esimerkiksi ensin Rosa kiiti esteen ohi takaakierron hyppäämisen sijaan, väänsin jalkoja ja sitten se ymmärsi hakea hypylle.

A oli ihan loistava, toista kertaa treenasi sitä! Kepeilläkin sivuttaisliike väheni ja ei tarvinnut enää vetoapua kädeltäni, kun pari kertaa muistutti, mikä tehtävä oli kyseessä. Ihan ihme piipero kyllä!
Perjantaina lähdetään kolmen koiran voimin epiksiin maneesille. Rosakin tosiaan pääsee, vaikkakin ihan harjoituslinjalla mennään. Pääsee kokeilemaan tekemistä isomman hulinan keskellä. : ) Itseni täytyy opetella ihan ratojen menoa, nyt tullut tehtyä aina lyhyemmissä pätkissä, kun ratatreenit unohtunut tyystin. Pitää muistaa maltti ja selkeys.

--- 

Loppuun vielä epätoivoinen yritykseni saada kuvia röntgenistä. Olista ei saanut mitään selvää, mutta polvista ja selästä sen verran, että näkee mitä niissä suurinpiirtein on. Vääristymiä voi kyllä olla, pokkarilla on aika hankala ottaa kuvaa kattovaloa vasten, kun skannerini on päättänyt olla toimimatta...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.