maanantai 19. joulukuuta 2011

Onnellinen koira, onnellinen omistaja

Kuvaa vuoden takaa - missä tämä lumi nyt on?!


Ehkä tämä on ollut se asia, mitä me kumpikin olemme kaivanneet - aktiivisuus. Kyllähän minä olen aktiivinen, herään ennen kukon kiekumista, olen töissä ja kotonakin pitäisi valvoa iltaan asti, mutta koiramaailmassa aktiivisuustasoni lopahti nollaan kaiken muun huonon olon kylkiäisenä. Agitreenit ovat olleet ainoat, missä olemme käyneet. Vähänehkäsillointällöin tokoa, ei oikeastaan muuta, lenkkeilykin jäänyt tosi huonoksi melkein kahden viikon työputken aikana... Johannan kanssa lauma on kierrellyt. Nyt asiaan on tehty muutos, ja heti tuntee, kuinka itsekin elää eloon! Koirien kanssa.

Tara voi hyvin. Silmäkulman turvotus on tasaantunut paljon, ja haava lähtenyt parantumaan. Lääkekuuri jatkuu yhä, mutta Tara on oma, höpsö itsensä. Ostin tytöille pitkän pehmolelukäärmeen, ja se on noussut nopeasti varsinkin Taran TOPlelut listan kärkipäähän. Käärmes on vielä niin pitkä, että sitä voi retuuttaa kaikki kolme yhtäaikaa.. ..mutta yleensä noutaja on se, joka käärmettä retuuttaa itsekseen.

Perjantaina käytiin epiksissä hakemassa rumat hylsyt. Olen tosi pettynyt itseeni, ja naputinkin koutsille sähköpostia, että ratatreeniä mulle, kiitos. Ensinnäkin, ensimmäistä kertaa ikinä unohdin radan. Ohjasin väärälle putkelle, ja vielä mölliradalla. Kiukutti ja hävetti niin, että uhosin uudenvuodenlupauksena lopettaa koko lajin. Ykkösradan sentään muistin, mutta hylly sieltäkin, kuinkas muuten. Minä olin hidas, huono ja kaikkea muuta, mutta koirat toimi hyvin. Kida oli siis parivaljakosta mukana, ja ensikertalaisena möllit korkkasi Rosa! Palkkasin sitä aina parin esteen välein, ja neiti toimi hillittömän hyvin! Laitan videota myöhemmin. Se teki kaikki esteet, yksi takaakierto taisi taas venähtää koko esteen ympäri pyörimiseksi, mutta ei mitään muuta. Olimme äidin kanssa ylpeitä pienen pommin panostuksesta.

Äsken lähdimme crossaamaan Kidan kanssa. Minulle tuli niin hyvä mieli tytön innosta. Kun olimme kävelleet lämmittelyksi, kiinnitin Kidan joustohihnaan ja paimen inisi ja pyöri ympyrää riemuissaan. Se veti hyvällä tuntumalla, alkuun inisi innostustaan ulos pinkoessaan, mutta tasaantui hiljaiseksi matkan edetessä. Alkumatka rauhassa, sitten tehokas spurtti kovaan tahtiin. Hetken kävely (koira vapaana) ja loppuun ennen kävelyä tehokasta juoksua. Loppukävelyillä lumi alkoi sataa kauniisti maahan, ja se hetki, ennenkuin sade muuttui rännäksi, oli niin kaunis. Kidalla otin vähän tiukkoja ympyröitä kylkien vetreyttämiseksi, kun lihakset olivat lämmenneet. Nyt neiti makaa Taran kanssa tyytyväisenä minunja Johannan uudella sängyllä, joka nousi oitis koirien lempipaikaksi. "Jo oli aikakin vaihtaa uudempaan jousitukseen",taitavat kaikki kolme tuumailla.

Kävimme myös eilen kunnon tokotreenit ottamassa valaistulla kentällä. Kidan kanssa tosi paljon ruutua, kosketusalustalla ja ilman. Meni vähän 50-50, tuli hyviä ja sitten ihan ihme tuloksia (mm. Kida juoksi ruudun läpi, hyppäsi lumivallin toiselle puolelle ja odotteli sen takana palkkausta. Ok?), mutta eiköhän se siitä. Pitkä seuruu palkatta, toimiti hyvin ja erittäin kivalla kontaktilla kokoajan. Jäävät, ei ongelmia. Ajattelin, että kävisin parit AVOt kisaamassa, voivoihin kuitenkaan ei ole asiaa ennenkuin kaikki liikkeet (ennenkaikkea ihan alkutekijöissään olevat tunnarit) ovat varmat.
Paikkamakuuta piilossa, Johanna kyttäsi ja jos koira meni lonkalleen, kävin korjaamassa. Ei tuo mihinkään liiku, mutta en halua sen myöskään oppivan keinauttamaan lonkalle itseään about 2min kohdalla!

Tyhmiä temppujakin olen Kidalle opettanut kevennykseksi, ajattelin jonkinlaista temppuvideotakin ottaa likoista joku päivä. Ehkäpä jouluna olisi aikaa sellaisille! Videota myös tokosta ja crossauksesta ajattelin pyydellä.

Pitäisi muuten kurkistaa taannoista arvontaa ja sinne tulleita päivitysehdotuksia, ja alkaa niitä toteuttelemaan! Olen muuten yhä piirroksen auki... kyllä mä vielä muistan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.