keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Lumentulon kunniaksi - kysy mitä vaan!


Monien blogeissa on ollut suuren suuri kysymyspostaus  ja lumen kunniaksi, jota satoi siis tänään koko päivän, päätin itsekin rykäistä kysymyspäivityksen pystyyn. Idea tässä on selvä. Kysy ihan mitä vaan, liittyen minuun, harrastukseeni, koiriini, ajatuksiini, mielipiteisiini ja minä vastaan  (paitsi jos kysymys ylittää hyvänmausvastaiset kriteerit...) jokaiseen kysymykseen seuraavassa postauksessa! Ja ei huolta, en ole unohtanut viimeisintä kyselypostaustani, vaan teidän lukijoiden heittämät päivitysideat toteutuvat aikanaan. Ne toimivat hyvänä ideavarastona pahan päivän varalle.

---

Lauantaina pakkasimme kaikki kolme koiraamme uutukaiseen Focukseen ja nappasimme matkalla Sandran ja Sulon kyytiin. Lauantaisena, talvisena iltana maneesi oli hiljainen, ja rakentelimme rauhassa tekaisemani radan:Ihan simppeliä menoa, pöydän laitoimme kun sitä niin harvakseltaan treenataan. Jostain syystä paimenkaksikolle este numero 5 oli outo, ja rima piti tiputtaa kerran, mutta tiedä sitten miksi. Kaunista menoa kaikilta. Tara teki oikein tehokkaat urinakepit vauhdista, Kidan kanssa taas treenasimme itsenäistä kepittelyä. Palkkaus aina epäsäännöllisesti eri kohdissa sai vireen ja innon pysymään tekemisessä, mutta pallopalkka vei kuitenkin huomion liiaksi ja sitten meno alkoi olla vähän päätöntä sähellystä. Rauhallinen pujottelu muuttunee tehokkaammaksi, kun eteneminen sujuu yhtä hyvin kuin nyt!
Myös Tarasta on video, mutten ole vielä ehtinyt tehdä sitä. Laitan sen myöhemmin.


Eilen oli ryhmätreenit. Nina oli tehnyt mukavan radan (jota en jaksa nyt tehdä näytille, anteeksi), joka sisälsi muutamat vedot, päällejuoksut, valssinkin, parit putket, kepit ja keinu. Oli kyllä tehopäivä meillä kaikilla. Rata meni hienosti. Kida karkasi kerran väärälle hypylle hitauteni takia, mutta tsemppasin ja kumpikin likka teki hitsin lyhyitä teitä, nopeita käännöksiä ja oli tehokkaita. Minä tein onnistuneimman valssini ikinä (ajoitus oli Ninan mukaan paras mahdollinen!) ja Tara loisti tekemällä jälleen upeat kepit. Kidan päivän pravuuri taisi olla keinu. Ninalle näytin Kidan keppitilannetta ja sain vinkkejä, miten treenata niitä lisää.
Suu pyöreänä kuuntelin kehuja, joita minä sain! Vahvuuteni on kuulemma se, etten hylkää koiraa, vaan osaan katsoa missä koira menee ja millaista ohjausta se vaatii ja muunnan ohjaustani koiran mukaan. Lämmitti hirveästi mieltä, koska juuri sellaista haluan tämän lajin olevan. En halua säätää soolona, vaan toimia yhdessä täydellisesti. Tara sai myös rutkasti kehuja olemassa huisin pätevä itsensä. Tollereiden kermaa, kuulemma!
Tara esitti meidän huviksemme pienen tanssiesityksen... tästäkin tulossa video näytille.Yritimme viime sunnuntaina vähän vajaavaisin varustein asettaa Kidaa ja Jettaa pulk--... tarkoitan reen eteen. Ei onnistunut se homma, ei! Aktivoimme koirat sitten Johannan kanssa hieman eri tavoin. Erittäin aikusmaisina 21-vuotta täyttävinä naisina laskimme mäkeä alas muutamia kertoja, ja koirat rynnivät kiljuen kanssamme alas mäkeä. Kida juoksi reippaana edellä meinaten jäädä välillä jalkoihinkin, Jetta juoksi rinnalla yrittäen pysyä perässämme ja Tara, jolle piti tehdä kepin harhautusheitto, koska se ääliö tulee pulkan alle, juoksi perässä hirveää kyytiä. Kyllähän neitejä sitten väsyttikin, vaikkakin Kida heräsi pienten nokosten jälkeen ja oli vaatimassa lisää tekemistä. Ei ollut aivotyötä, nii-i. 

Lunta sataaaaaaaaaaaaaaaa ja olen sen takia kovin hilpeä! Äsken teimme takapihalla yhdessä lumilyhtyä koirien kanssa (siis minä pyörittelin palloja ja koirat tekivät kaikkensa tuhotakseen kyhäelmän) ja Kida sai iltaruokansa eteen treenata kepittelyjä. Itseasiassa keppitreenit oli surkeat, mutta halusin siedättää sitä, että palkka odottaa valmiina. Kida ei kestä tätä yhtään, tuijottaa vaan palkkaa ja tehtävä menee plörinäksi. Siksi otin tämän nyt suurennuslasin alle. 

5 kommenttia:

 1. Mä en tiedä olenko mä vielä maininnut, mutta näitä sun postauksia on yleensä piristävä lukea :D Mutta kysymyksiin.

  Parasta Kidassa?
  Parasta Tarassa?
  Miten päädyit koirien pariin?
  Miksi juuri tolleri & aussie?
  Oletko miettynyt seuraavaa koiraa?
  Millaisena kouluttajana pidät itseäsi?
  Mikä on huonoin puolesi koirien parissa?
  Entä paras?
  Millaista koirakkoa on ilo katsella kentällä?

  Siinä muutama :)
  Tinypic ei muuten ainakaan meikäläiselle suostu näyttämään Taran kuvaa tuossa sivupalkissa.

  VastaaPoista
 2. (Veikkaan, että ensimmäiseen et vastaa, mutta SILTI:)
  - Ketä olet suunnitellut Kidalle sulhoksi? Jos nimeä et halua julkaista niin kerro koirasta jotakin. Työlinjainen?
  - Kauan ehdit haaveilla aussiesta ennen oman tuloa, onko mikään tullut yllätyksenä?
  - Millainen Kida on?
  - Meinaatko joskus ottaa jonkun muun rotuisen koiran? Pommin?
  - Mitkä rodut sinua miellyttävät, mutta mitä et kuitenkaan jostain syystä pysty ottamaan?
  - Millainen on hyvä koira?
  - Kumpi on sinulle "tärkeämpää" toko vai agility?
  - Minkä pituisia lenkkejä käytte? Millainen on normaali lenkkinne?

  VastaaPoista
 3. -Minkä rotuisen koiran voisit kuvitella ottavasi jos et saisi valita tolleria tai aussieta? Tai pommia. ;)
  -Mikä on suurin haaveesi jonka toivoisit vielä toteutuvan koiraisan elämän saralla?
  -Millä perusteella päätät Kidan mahdollisten tulevien pentujen uudet kodit, mitä kriteerejä sinulla on niiden suhteen?

  Pää lyö tyhjää, en keksi mitään viisasta. :<

  VastaaPoista
 4. - Mikä on kummankin koiran lempilelu?
  - Entäs lempiherkku?
  - Mikä on oksettavin koirakokemuksesi?
  - Mikä on ällöttävin koiranruoka mitä olet kohdannut?
  - Minkä asian muuttaisit koiramaailmassa? Yhden.
  - Tuutko kesällä agilityliiton leirille?
  - Haluun sun kanssa leirille, pidetäänkö oma Retardileiri?
  - Kumman mun koiran ottasit omaks?

  VastaaPoista
 5. En keksi mitään hienoa kysyttävää! Mutta, noh, yritetään.

  -Ottaisitko koskaan kodinvaihtajaa? Jos ottaisit, millaisen? Jos et, miksi?
  -Kuinka monta koiraa on rajana? Nythän teillä on kolme.
  -Sulla on kova ja herkkä koira, miten oot yrittänyt tasapainottaa itseäsi niiden kanssa, mitkä on yhteisiä mitä teet niiden kanssa ja mitä erilaisia toiminta tapoja on?

  Öää, keksin ehkä joskus lisää!

  VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.