maanantai 27. helmikuuta 2012

KUULUUKO?

"KUULETTEKO TE! TE SIELLÄ ALHAALLA! MYÖ OLLAAN TÄÄLLÄ, JA MEILLÄ ON IHAN TYLSÄÄ! NII! MYÖKI HALUTAAN PITÄÄ HAUSKAA JA JUOSTA!"

Tuohon sävyyn Kida ja Tara kiljuivat hihnanpäässä eilisellä Nastolan reissullamme. Sain hävetä noiden kahden verryteltyjä äänihuulia koko viimevuodenkin edestä. Kävimme vähän lenkkeilemässä ja - hyvin ikäisiemme arvolle sopivasti - laskemassa pulkkamäkeä isojen tyttöjen mäessä Pilvin kanssa. Tarahan oli pelkkää sydäntä kun pääsi autosta, ja Kida verrytteli äänenavauksen haukkumalla kuin häkkiin teljetty pystykorva kunnes pääsimme matkaan. Kauniisti kaksikko kulki reitillä, Kida luvattomasti vapaanakin, mutta eipä kukaan mitään sanonut, asillä hiihtäjien tullessa vastaan kutsuin Kidan oitis seuraamaan oikealle puolelleni. Onneksi neiti on niin luotettava ja fiksu, ettei tarvitse ainakaan käyttäytymistä hävetä.

No ääntä tosiaan sai. Mäkeä oli laskemassa muutama "oikean ikäinen" laskija, ja parin koelaskun jälkeen odotimme, että he poistuisivat. Minä laskin, Pilvi piti koiria, sitten Pilvi laski ja minä jäin ylös neitien kanssa. Kyllä teki mieli ilmoittaa silminnäkijöille, että nämähän siis eivät ole minun omistuksessani. Kaksikko olisi niiiin mielellään halunnut juosta pulkan perässä, ja lopulta ne turhautuneena parjasivat lapsiakin, kun he saavat laskea mäkeä, mutta neitien täytyy olla paikallaan hihnanpäässä!! On se elämä niin epäreilua.
No ei hätä ole tämännäköinen, sillä kun lapsoset perheineen poistuivat, laskin mölytoosat vapaaksi ja sitten he saivat juosta mäkeä edestakaisin meidän laskiessamme. Oli muuten väsyneitä koiria autossa ja illalla kotona.

Lauantaina käytiin iltasella ottamassa pienet treenit Johanna&Jetta seurana. Sellaiset tehokas 15min/koira, ihan jees välillä tällaiset supertehotreenit. Teemana olikin lähinnä nopeus ja irtoaminen. Nopeasti tempaisin tällaisen radan paperille, jonka väsäsimme sitten maneesiin Johannan kanssa:

Johanna muuten reippaana teki tämän kuvan!

Tapsa ekana. Tarmoa oli ihan hurrrrjasti, mutta varsin nopeasti tuo väsähtikin. Onhan tässä ollut kolmen viikon treenitauko. Itse rata oli hyvä, ja minä menin hyvin. Pysyin liikkeessä, olin skarppi. Tara irtosi hyvin 2-4 välin, eli kaksi hyppyä ja haki putkeen. Kepit oli siistit, pistettiin vain 6kpl ja viimeiset haki itse, vaikka jättäydyin jälkeen. Hemmetin hyvä, kun tuo on tuollainen perskärpänen.
Sitten vielä mentiin kuviota, että keppien sijaan hypyt 3-1 vielä eri suuntaan, haku putkelle 7. Kutoshyppy, 8,, putken 11 pää. Sitten erinäistä kieputusta ja pyöritystä ja ohjaiskuvioita hypyillä, kunnes noutajasta loppui bensa. Se teki muuten hiljaa. Ja se teki hyvin.

Kida tuli Jetan jälkeen innosta kieppuen maneesiin. Likka haki 1-4 ihan ilman ongelmia, käskytin 1 hypyn luona. Hyvät tiet, joskin loppua kohden aloin itse himmailemaan ja liikkeeni pysähtyi usein, minkä takia linjat vähän lösähti. Kaikenkaikkiaan meno oli kuitenkin hyvää, haki kun sitä pyysin, muttei karannut väärille esteille vaan myös tuli lähelleni tähän kannustaessa.
Kepit on murhekryyni. Epätoivo iskee. Kyllähän se kepittää kun menen itse mukana, ja hakee kepeille tosi kaukaa itsenäisesti. Kaukopalkasta kuitenkin paineistuu, ja itse pujottelu jää, kun paimen vaan tekee stopin ja steppaa kuin valjastettu varsa paikallaan. Lopulta pistin palkan odottamaan 1 tai 2 pujottelun jälkeen, jotta saatiin pienet onnistumiset. Plääh.

Myö nähtiin muuten peuroja! Ne nökötti pellolla niin somina hämärtyvässä illassa.
Ja minulla on pikkueläin-kuume. Mutta onneksi varsin realistisella pohjalla.
Ja voin kertoa, että töissä on hiljaista ja tylsää, kun 98% porukasta on lomalla. Siksi kuvaton päivitys, tapan aikaa.

// Ainiin perkule. Ne tokot! Siis mehän tokoiltiin perjantaina!
Voittajaliikkeiden kokeilua. Aika hyvältä näyttää.
Liikkeestä istuminen, maahan ja seiso, done. Erottaa käskyt toisistaan, toimii ja pysyy. Tunnari, done. Kolme hakua tein n. 12 kapulalla, joka kerta toi oikean. Toki tämä on vielä vähän epävarma, ja mitä vaan voi sattua, mutta kuitenkin. Luoksetulo, done. Pitkään aikaan en ole tehnyt, ja ensin liike pissi kauniisti kintuille, kun neiti ensinnäkin a) hiipi pysähdysessä ja b) jäi seisomaan makuun sijaan. Muistuttelut, ja teki kuitenkin täydellisen luoksarin. Metallinouto.. half done. Hidas, mutta tekee kyllä. Kaipaa lisää nopeutta ja sellaista säpäkkyyttä. Hyppynouto, done. Tai oli kun viimeksi tehtiin. Ruutu, half done. Paikkaa naksuttelin, ja ihan hyvällä tahdilla tuo syöksähtää, menee maahan käskystä ja odottelee. Oliko ne siinä? Taisi olla.

2 kommenttia:

  1. Tuo ensimmäinen capsilla kirjoitettu lause voisi olla suoraan myös meidän paimenten suusta kuultua..... :D

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.