lauantai 18. helmikuuta 2012

TK2 Bordetella's X-Aida

Viimeaikaiset treenit ovat menneet ihan penkin alle. Kirjoitan niistä tarkemmin myöhemmin, videomateriaaliakin kun olisi, ja onhan ikävyyksien muistelu jälkikäteen huomattavasti kevyempää kuin samantien tykitettynä. Mitään katastrofaalista ei ole ollut, mutta sellaista ohjaajan keskittymiskyvyttömyyttä havaittavissa. Lähdimmekin tämän päivän kisoihin sen kummempia saavutuksia ajattelematta: TK2 toki siinsi silmissä, mutta viimekertaisesta oppineena hillitsin mieleni.

Olimme perillä Sysmässä jo kahdeksalta. Jetta starttasi neljän vastustajansa kanssa alokasluokassa, ja pieni stressi pääsi puremaan niin koiraa kuin ennenkaikkea omistajaa, ja oli "tyytyminen" kakkostulokseen. Johannalle kuitenkin kovasti onnea, sillä olette edistyneet Jetan kanssa tosi paljon! Ja rapsahtihan sieltä sijoituskin!
Heti alokkaiden jälkeen siirryttiin avoon. Otin Kidan jo hyvissä ajoin katsomoon rauhoittumaan, ja se todellakin oli hyvä päätös. Eipä tuo koira ole kisoissa ennen ollut noin rento, keskittynyt ja mukava. Toki parantamista on yhä (haluan sen keskittyvän vielä enemmän minuun ja vielä vähemmän ulkopuolisiin katsojiin)

Tuomarina Ossi Harjula

Paikkamakuu 10
Seuraaminen 9 - Paljon parempaa kuin viimeksi ainakin! Kuljin itse alusta asti hyvällä vauhdilla, topakkana. Kidan kontakti rakoili, mutta sentään se pysyi varsin tiiviisti eikä kertaakaan kiepsahtanut eteeni.
Liikkeestä maahanmeno 9½ - Epäilen, että puoli pistettä vei vähän alun seuruu. Ei paras kontakti ja keskittyminen.
Luoksetulo 8½ - Hyi. Tosi hidas ja ei pysähtynyt kunnolla (hiipi). Vauhtiin saattoi vaikuttaa vahvasti hallin outo muovimatto-pohja, joka ei ollut ihan omiaan hurjaan spurttailuun.
Liikkeestä pysähtyminen 9 - Seuruu oli tosi kiva, seisahtui vähän hitaasti. Ja ottipa tuo ihme harha-askeleen, kun yritti katseellaan tavoittaa tuttuja katsomosta. :'D
Nouto 9 - Hitaanpuoleinen, varmaan pohjan takia, mutta kiva. Alun perusasento ei ollut ihan suora.
Kauko-ohjaus 10 - TITTIDIIII! Tätä meinasin alkaa bilettämään kesken suorituksen. Noin se Kida kaket tekee!
Estehyppy 9½ - Alussa vino perusasento, hups. Sen minä vielä tein, koska neiti oli alkuun suorassa, sitten syystä X otin askeleen ja neiti meni vinoon.
Kokonaisvaikutus 9 - Jos niitä alun perusasentoja vähän kattelisi... :D

AVO1, 186,5P. sij. 1, KP, TK2!!!


Minä en uskonut voittoomme! Haaveilin hiljaa mielessäni sijoituksesta, koska olin jo radalla pullistellut ylpeyttä tuota koiraa kohtaan. Olo oli niin hyvä! Istuimme odottamassa palkintojenjakoa, ja kun ykköseksi ilmoitettiin "australianpaimenkoira", en vielä reagoinut. Aloin miettiä, että kuinkas monta muuta aussieta avossa olikaan. Eihän siellä ollut kuin yksi.. siis Kida...
"Kida nimeltään" kuului jatko, ja minun leukani loksahti auki. Treenikavereiden kannustamana oli hieno tunne hakea ruusukkeet, voittokulho ja kilpailukirje. Toteutin lupauksen, ja tarjosin juustohampurilaiset. Kidan ja Jetan ateriointi oli huvittava show, harmitti, ettei Tara ollut mukana nauttimassa voittoateriaa. Tapsa sai kuitenkin heti kotiin päästyämme privaattilenkin kanssani, heittelimme lelua hangessa, retuutimme, juoksentelimme ja sitten saapui kylään vielä äitini ja siskoni, jotka syöttelivät "unohdetun noutajan" täyteen maitorahkaa ja näkkileipää.

9 kommenttia:

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.