tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ilotreenit

♥♥♥♥♥ Kida ♥♥♥♥♥

Kida lähti autoon istumaan siksi aikaa, kun tuurasin agiliitäjäisissä ja tekaisin ryhmätreenit. Tötterökorvat höröllään se hissuksiin nökötti auton takakontissa, valmiina toimintaan, mutta kärsivällisesti pyytelemättä sitä. Kida oli jotenkin superkiva, kaikinpuolin, eikä ketutusasennetta ollut havaittavissa.
Se pomppi kuin paraskin vuoripeura päästessään lopulta ulos, ja pissitysten jälkeen menimme maneesiin.

"Jos olet aloitteleva kouluttaja, palaa perusasioihin. Jos olet kokenut kouluttaja, palaa perusasioihin."
Nämä Tommy Wirenin sanat olivat minun ja Kidan teemana tänään. Olin jo väsynyt, mutta halusin reippaat, onnistuneet, iloiset tokoilut alle. Ja koska joskus täytyy palata perusjuttuihin pitääkseen rakennuksen vakaana ja voimakkaana, oli treenin kulku selvä.

Otin pikkuneidin ilon irti ja treenasimme heti alkuun ruutua. Ensin sitä menoa ja meininkiä. Lelu ruudussa odottamassa ja palkkausta. Kida on keksinyt juonen hyvin, ja kun otin loppuun kokeenomaisen ruudun valtavalla  repimispalkalla höystettynä, liike meni aivan nappiin.
Metsku on ihana. Paitsi kun sitä pitää kantaa. Se tuijottaa haltioissaan kapulaa, sinkoaa hakemaan sitä ja ottaa suuhunsa... ravaa kapula suussaan ja sitten joko a) palauttaa tai b) pudottaa. No, nyt se sentään taas jo koskee siihen! Metskutreeni oli lyhyt ja täynnä iloa ja päätimme sen tietenkin onnistumiseen. Ja olihan tämä ihan tyhmä' tehtävä kun suu meni täyteen hiekkaa. :(
Istumisen harjoittelua ihan perustasolta. Laskeutui ihan pyllylleen eikä liikahdellut. Olin todella tyytyväinen. Myös kaukoja tehtiin varmalla onnistumisprosentilla itseluottamuksen nostattamiseksi.

Paitsi että Kida oli treenatessa ihana, iloinen, huippu ja niin söpö, olin pakahtua ylpeydestä myös maneesin ulkopuolella.

1) Sen iholle tuli kaksi pörrökarvaista pystykorvaa uteliaisuudesta nuuskuttaen, mutta neitipäs ei piitannut. Se näytti hitusen ahdistuneelta toisen nuuskiessa takapuolta ja toisen naamaa, mutta luikahti vain luokseni hakemaan kontaktia. Uroksen säilyttäessä pyllykiinnostuksen äyskähti Kida kerran varoittavasti (kuten nartulla on lupa tehdäkin), mutta tuli liki ja perusasentoon, kuikuillen välillä koiria uteliaana. Helpottavaa minulle kaikkien sessioiden jälkeen.
2) Se ei haukkunut ihmisille, vaikka juttelin heidän kanssaan, tulivat lähelle ja muuta. Keskittyi minuun. Kelpo kelpo tyttö.

Kida on muutenkin sellainen, että ensin vieraat haukutaan, sitten ei huomioida ja lopuksi annetaan silitellä ja rapsuttaa. Tuntemattoman kanssa tuo lähtee leikkimään ja namilla näköjään tokoileekin: Nina näytti itse Kidalla vinkkejä minulle, ja hyvinhän likka toimi. Se myös oppii tuntemaan ihmiset hyvin ja nykyisin hakeutuu Ninan luokse, kerjää Sandralta ja muutenkin oppii muistamaan nopeasti ihmiset, joiden kanssa pyörimme. Paitsi Tuuliin kestänee ystävystyminen kauemmin, vaikka Tuuli omistaakin iiiiihanan Chilan - mokoma ihminen tulkee aina iholle, vaikka Kida niin kovasti yrittää komentaa pysymään kaukana. ;)

Minä tykkään näääääääääääääääääääääääääääääääääääääääin paljon minun punavalkoisesta, tötterökorvaisesta, töpöhäntäisestä paimenestani.
Tykkään näääääääääääääääääääääääääääääääääääääääin paljon myös noutajastani, joka vietti vapaapäivää. Tara on maailman paras vieruskaveri: se fiilisteli viikonloppuaamut ihan huolella, kun ei ollut kiire nousta, sai körmytä kainaloon tuhisemaan ja nukkua päikkäreitä yhdessä.

Torstaina on kummallakin neidillä hieronta. Näyttää siltä, että saimme vihdoin Pätevän "omahierojan", jolle ensimmäistä kertaa menemme nyt näyttäytymään.
Kilpailukalenteri päivittyy myös tiuhaan tahtiin aina kun keksin uutta päidemme menoksi...
Enpäs muuten vielä tarjonnut kevyempää kuvavideo-postausta. Minun oli vaan pakko päästä hehkuttamaan Kiisseliä.

4 kommenttia:

  1. "kerjää Sandralta" ai miten niin kerjää??? :DDDD ....toinen niin nätisti pyytää, ja tekee/tai yrittää tehä jos mä siltä jotain pyydän/taii ainakin yrittää saada musta selvää, mitä haluaisin sen tekevän!! :))))

    VastaaPoista
  2. :) Rupesi kovasti hymyilyttämään, kun luin tän tekstin. Oikein hyvänmielenpostaus :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.