maanantai 19. maaliskuuta 2012

Päteväiset treenieläimet

Viikonloppu meni taas lujasti treenatessa.

Ilmoitettakoon ensiksi, että Kidalla on heti kesän aluksi tiedossa BH-koe. Myös silmätarkin päivämäärää on lyötynä lukkoon. Luonnetestiäkin luvassa kesäksi. Oikea virallisuuspläjäys 2012!
Unohtamatta tietenkään kisakalenteria, joka täyttyy uhkaavasti päivä päivältä...

Itse treeneistä on aika hyvää sanottavaa. Perjantaina Kidalla alkaa kevyt evvvk-asenne paistatella, joka kielii vain ja ainoastaan yksistä asioista - juoksuista. Tämä veemäisyys pääsi oikeuksiinsa heti ensimmäisenä Jetta-raasua kohtaan, kun Kida oli sitä mieltä, että voi nurrata Jetalle ilman pätevää syytä. No ei voi. Perjantaina Kida oli vielä tosi kiva, kun tehtiin tokoa löytyllä seuranamme myös Viivi Leevin kanssa.
Palattiin perusasioihin pitkästä aikaa. Kontaktin naksuttelua, josta seurasi tosi kiva, tiivis seuruu. Ruudun paikan naksuttelua, perusasennosta palkkausta. Tunnari neljällä kapulalla ja loppukevennykseksi ohjatun noudon aloittelua.
Taralla ALO-juttuja. Seuruuta (jossa kontakti on hyvä, mutta kovin väljäää toiminta on), perusasentoa (toimii pienellä käsiavulla), luoksetuloa (pari kertaa varasti, muuten hyvä) ja liikkeestä maahanmenoa (hyvä, vaikka alkuun laskeutui jäljessä käskystä).
Hyvät treenit kruunasi lenkki löytynmäen metsissä! Kida viipotti ja spurttaili Leevin kanssa, ja parit kerrat yltyi tuohtuneeseen haukkumiseen, kun mies "röyhkeästi" vastaa aina Kidan kimakkaan kiljahdukseen. Ja sehän on järkyttävää.

Lauantaina Asikkalassa otettiin agia ja tokoa. Rata jonka tekaisin oli simppeli, muutamat tiukat kurvit ja haltuunotot, kontakteja oli vain keinu. Kidan evvvk-asenne oli huipussaan. Korvat olivat kateissa, haukahteli, katseli yleisöön, mutta kuitenkin myös teki. Hieman hitaanlaisesti tosin. Ihan nätit radat sai aikaiseksi, namialustan avulla itsenäisien kepityksien treenausta myöskin lisäksi. Taran kanssa rata pariin kertaan, teki huisin hyvää jälkeä. Myöskin takaaleikkaus kepeille sujui taitavasti.
Kidan kanssa myös ruutua (teki todella hienosti! Rajojen erottuminen hiekassa selvästi auttaa... ;D), seuruuta ja yhdistettyä toko+agility treeninkiä. Metskukin palautui hienosti! Alkanut yäkmetskuiik-vaihe päästää otteestaan.

Sunnuntaina Korkeavireen hallilla touhuamista. Tara aloitteli pihalla tekemällä alojuttuja, taso aikalailla samaa kuin aiemminkin. Kyllä se siitä! Kakkosradalla lämppäsin muutamassa hypyllä, otettiin sylkkäriä ja ihan peruskieputusta. Radalla se kävi viimeisenä, pariin otteeseen rata läpi. Sai pitää hirmuvirettä yllä, sillä hajut meinasivat kiinnostaa työntekoa enemmän. Tuli superkepit kaikkine murinoineen, mistä riemuttiin!
Kidalla asenne tekemiseen oli hurjasti paljon parempi. Se teki itsenäiset kepit!!! JAHUUUU! Tosin vain 6kpl, mutta teki silti! Myös hypyn kanssa!
Radalla oli myös hitsin kiva, energinen ja tehokas. Puomin kontakti meinasi jäädä kun tuli vinosti. Tiukkaa 360 asteen kurvia tuli tehtyä yhdellä esteellä, parani kokeilu kokeilulta.

Agin päätteeksi Nina katsoi tokojuttujamme. Oikein hyvä laama-asenne oli tekemiseen... Mutta näkyipähän kaikki virheet kaikessa rujoudessaan. :-D Liikkeestä istumiseen saatiin vinkkiä, nyt Kida huijaa eikä istu kokonaan pyllylleen. Vinkin avulla tulikin hienot istumissuoritukset. Kaukoissa Ninan mielipide oli, että vaatii vain lisää varmuutta, muutoin ihan ok. Kida esitti hienon metskunpidon, mutta pohdimme josko pienemmän metskun ostaminen voisi tehdä esineestä vieläkin ihanamman... ostoslista käteen. Pitää kyllä aika-ajoin käydä fiksumman katseenalla tuomiota kuulemassa!

Todella tylsä treeniselitys-päivitys, lupaan korvata tämän kevyemmällä video+kuvia postauksella. *häpeää*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.