maanantai 21. toukokuuta 2012

10 ihanaa asiaa


Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos haasteen saa uudelleen niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että he ovat saaneet haasteen, sekä mainitsi haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).


1. Nuo koirat. Joskus ne ärsyttävät, mutta onneksi vain harvoin: niiden iloiset naamat, veuhkaavat hännät, iloinen mieli. Loppumaton tarmo ja leimuava rakkaus. Koskaan ei tarvitse tuntea olevansa ihan yksin.


2. Rauhalliset kesäillat. On tyyntä, hiljaista, ainoa kuuluva ääni mahdollisesti linnunlausu ja veden liplatus. Tähän liittyen hetki laiturilla istuen ja varpaiden uittaminen viileässä vedessä, tai sitten rauhallinen eteneminen kauniissa, vihreässä maastossa. Koirat ovat iloisia, silmät tuikkii ja hymy paistaa naamalla.


3. Onnistuminen. Oli se sitten treeneissä vaikean kuvion saaminen kasaan, hankalan liikkeen hyvä suoriutuminen tai ylitsepääsemättömän esteen ylittäminen: onnistuminen tuntuu hyvältä. Se antaa energiaa, motivaatiota, voimaa ja onnellisuutta.


4.Treenit. Joskus on päiviä, kun ei jaksa ja motivaatio on nollassa, mutta usein yksikin onnistunut liike varmistaa sen, että seuraavalla kerralla ollaan taas täpöllä menossa. Loppujen lopuksi aina treeneistä tullaan tyytyväisinä: joskus se tyytyväisyys ei näy heti, mutta seuraavana päivänä, kun mennyttä iltaa jaksaa ajatella ihan eri kantilta, on mieliala toinen.


5. Ystävät, kaverit. Treenaaminen ja touhuaminen on aina hauskempaa hyvässä seurassa. Hauskat tarinat, tsemppaaminen ja yhteinen aika pitää huolen, ettei haittaa yhtään vaikka treenit venähtäisivät neljän tunnin mittaisiksi ja aamulla noustaan töihin silmät ristissä. Onhan se sen arvoista, naurun ja hyvän fiiliksen.

6. Voittaminen. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei sille ole minulle väliä. Olen voitontahtoinen, kilpailuhenkinen ihminen, vaikka joskus vaikuttaa muulta. Rakastan sitä itsevarmuuden ja onnistumisen määrää, jonka voittaminen tuo tullessaan. Voitto ei aina merkiste luvaa, ykköspallia tai korkeimpia pisteitä: joskus voi voittaa myös itsensä.


7. Uudet tuttavuudet. Asia, mitä rakastan melkein eniten kisoissa! Aina päätyy juttelemaan jonkun vieraan kanssa. Vaikka keskustelu ei ole syvällistä, koiran esittelyä ja kokemuksien jakamista, siitä jää aina hyvä mieli. Toiselle toivottaa onnea ihan vilpittömästi ja toivoo, että törmätään vielä uudestaan. Sosiaalinen ihminen nauttii.


8. Positiivinen huomionti. Negatiivista palautetta saa aina - pyytämättäkin! - mutta positiivinen on harvinaista herkkua. Vilpittömät sanat saavat hymyn leviämään. Kiitän Minnaa, joka minut viimeksi teki todella iloiseksi. Myöskin koiraan kohdistuva kehu lämmittää aina.


9. Hevoset ja talleilu. Vaikka joskus ajatus tallille menosta masentaa, varsinkin kun on kylmä, niin ajatus häviää mielestä viimeistään silloin, kun pääsee hevosen selkään. Ei sieltä halua tulla alas! Maastoilu kauniissa maisemissa ja villi kiitolaukka suoralla tuovat riemun mieleen, eikä haittaa, vaikka hevonen vähän pöllöilisi. Parasta on, kun saa koiran/koirat mukaan. Sekin tuo iloa, kun tajuaa, miten hienosti nuo toimivat: ne kulkevat vapaina autotietäkin pienen matkan tarvittaessa, eikä tarvitse pelätä, minne ne kohta sinkoavat.


10. Sylissä/kainalossa nukkuva, luottavainen ja rakastava koira. Suurin asia, joka luo minut täyteen rauhallisuutta ja rentoutta, samalla onnea. Yksikään ihminen ei kykene saamaan minua niin rauhalliseen tilaan kuin vieressä tuhiseva, koivet levällään rötköttävä tai syliin kääriytynyt pieni koirapyörylä.


11. Luottamus. Se, kun joku kertoo jotain tärkeää, antaa jotain tärkeää, ylipäänsä luottaa sinuun... ihan sanoinkuvaamaton fiilis. Tunnen sitä aina, kun nappaan "asiakaskoiran" autoon - joku luottaa minuun niin paljon, että antaa koiransa minun huostaani. Tunnen sitä, kun minua pyydetään mukaan juttuihin: minuun luotetaan, että osaan, minut halutaan sinne!


12. Leikkivä koira. Tulen aina niin iloiseksi, kun koira rällää yksin tai kaverin lailla aivot narikassa vailla huolen häivää.


13. Terve, hyvätapainen koira. Vastikään olen huomannut, miten moiset aiheuttavat minulle onnea ja mielenrauhaa: sairasteleva tai käytöshäiriö saa minut stressaantuneeksi ja pahapäiseksi.

14. Koiran-ja kissanpennut. Ne on niin viattomia, höpsöjä ja ihania! Viattomia hassuja.
Stressaantuneen, kiukkuspäisen ketutuspäivän päätteeksi,
t. Maija

PS. Ikävä Vapua. 
PPS. Unohdin haastaa! Ottakoon kaikki, jotka haluavat vähän ilahtua ilahduttavista asioista.
1 kommentti:

  1. Oot ihana! ja olet tehnyt mutkin monta kertaa hyvin iloiseksi. Ihanaa, kun joku jaksaa potkia perseelle ja olla positiivinen.

    VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.