torstai 3. toukokuuta 2012

Kohta on kesä!

Kaikenlaista menoa ja meininkiä on taas ollut. Kevät tullut kovalla rytinällä, joka tuntuu ja näkyy ihanana lämpönä ja heräilevänä vehreytenä. Koirista löytyy ihan uudenlaista energiaa ja menoa, joka tuntuu vain kasvavan ja kasvavan yhdessä valoisien tuntien kanssa. Päiviteltävää löytyisi blogiin vaikka ja kuinka, mutta koska emäntä on yrittänyt hieman vieroittua nettielämästä tosielämään (ainakin greyn anatomian ja soulsilverin muodossa...), on tämä piskuinen nurkka jäänyt ansaittua vähemmälle. Treenattu on kuitenkin entiseen malliin, kenenkään ei tarvitse soitella eläinsuojelujärjestöön kertomaan eläinten unohtamisesta hiljaiselon vuoksi! ;)

Kida aloitti pihtaamisen jälkeen vihdoin juoksunsa. Ehdimme juuri ja juuri keskiviikkoiltana tokocupin ensimmäiseen kisaan omalle maaperälle, kotikenttäedulla, Asikkalan maneesiin. Aamulla olin vielä ihan varma, ettäö väliin jää, niin paljon neiti itseään puunasi ja lemahtikin. Verta ei kuitenkaan tiputellut ja pääsimme osallistumaan, verentulo alkoi iltasella. Kukaan urospuolinen ei kuitenkaan häiriintynyt Kidan olemassaolosta (olihan neiti suurimmaksi osaksi ajan autossa, virittelyn ja kisan ajan vain menossa mukana). VOI-luokassa nappasimme VOI3 tuloksen verran, puoli pistettä ja tulos olisi ollut VOI2! Nina toimi tuomarina jakelematta turhia säälipisteitä. Saimme vinkkejä ongelmakohtiin, pohdimme päämme kipeiksi Kidan metalli-inhon kanssa ja minulle tuli tosi hyvä mieli, kun aloin ajatella tulevaa. Ehkäpä jo seuraavissa kisoissa juoksujen jälkeen kaikki menisi edes jotenkuten nappiin? Ainakin treenit lupaavat hyvää. Vaikka Kidalla on juoksut, se on ollut yllättävän skarppi ja vauhdikas. Pelkään ruudun muuttuvan liian hitaaksi, vaikka olen panostanut sen koulutukseen hurjasti: toisinaan muistutellaan vaan paikkaa, joskus sitä nopeutta, joskus otetaan koko setti ja vaikeustasoakin vaihdellaan. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin lupaavalta.

Valitettavasti tehtäväkohtaisia pisteitä en ulkoa muista, joita epiksistä napsahti, kun tässä työkoneella ennen työaskareita päivitystä viimeistelen. Kirjoittelen ne toki myöhemmin, jos kansaa jää asia kaivamaan! Nollat tulivat kuitenkin metallinoudosta ja ruudusta.

Tara on myöskin pätevöitynyt hurjasti tokossa ja jotenkin pienesti olen leikkinyt ajatuksella virallisen ALO-luokan kokeilusta.... Minun aginoutajani! Tokokiemuroissa! Perusasento on hurjan kiva ja jäävät tekee ilman minkäänlaisia apuja. Luoksetulo on hyvä (kunhan malttaa hakea perusasennon) ja samoin hyppy. Seuruu on turhan väljä, mutta kontakti mitä mainioin, ja tähän on panostettu naksutellen ja imuttamalla. Joten miksi ei? Mikä on tekosyyni olla menemättä? Tähän pakkaukseen kun lisätään hurjan iloinen asenne tehdä, niin ei voi vedota koiran mielenterveyteenkään. Tara nyt tykkää kaikesta, mitä tehdään yhdessä.

Kevätlomalla neitilauma joutui pariksi päiväksi maalle äitini vahdittavaksi. Yhteiselo maalla pommien seurassa oli mennyt mainiosti, vaikka varoittelin äitiä Kidan tempperamentista juoksuisena. Kerran nartut olivat yhteen ottaneet, kun leikkiminen kärjistyi turhan provosoivaksi, mutta ei tilanteessa ollut käynyt hurjaa meteliä kummempaa. Kida on nyt tosi paljon tulisempi ja säpäkämpi, eikä sen huumori meinaa millään riittää muille koirille. Jettaakin on pitänyt tuijotella kuin suurempaakin maanvaivaa. Onneksi osaamme tulkita Johannan kanssa kumpikin Kidan mielenliikkeitä ja olemme suosiolla pitäneet laumaa hieman erotettuina. Juoksut kestävät onneksi vain sen kolme viikkoa...

...ja juoksuista huolimatta pääsemme agilityleirille ensi viikonloppuna! Pienellä pelonsekaisella jännityksellä tätä odottaen! Tästä tulee varmasti isompikin päivitys sitten paikan päällä/kotiuduttuani. Luvassa olisi tänään hieronta kummallakin nakkinaamalla.
Kevään tultua lenkkeilty on myös täysin rinnoin, ja kuvamateriaaliakin tästä olisi. Olen vain laiskistunut entisestään kuvanmuokkauksessa, kun ylipäänsä se koneella istuminen kotioloissa ei ole kovin mukavaa. Täällä hommissa saa näyttöpään edessä jumittaa ihan tarpeeksi. Odottakaas vaan, kun saan ostettua uuden objektiivin.. sitten kuvantuloa ei voi estää! Mikäli siis muokkaan. Niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.