tiistai 15. toukokuuta 2012

Ruoka on katettu!

Vasta kirjoitin agilitypostauksen, ja nyt taas asian äärellä ollaan! Hetkellinen intoutuminen. Seuraavan raapustuksen taidan kirjoitella vasta loppuviikosta, kun Vantaan kisojen tuloksetkin ovat selvillä. Haluan kuitenkin kirjoittaa hieman ruokinnasta pitkästä aikaa.


Kun nappulalaatikon pohja alkoi hitaasti lähestyä, lupasin lähinnä itselleni, että tämä on viimeinen teollinen ruokasäkki. Ajattelin ainakin kokeilla raakaruokintaa neideillä: jotenkin järkevä valinta paitsi luonnollisimman ruokinnan ja parhaimman kunnon puolesta, myös siksi, että Jetta on jo raakaruokinnalla allergiaoireiden takia. Kidan ja Taran nappulamäärä oli niin olematon päivän ruoasta, että tuntui turhalta lähteä ostamaan uutta yli 50€ maksavaa säkkiä syöteltäväksi lihan kaverina. Ruokasäkin hinnan aionkin laittaa kunnolliseen tehosekoittimeen, jolla saa helposti mm. kasvismössöt tehtyä.

Aiemmin Kidan ja Taran ruokinta näytti keskimäärin tältä (määrät hieman vaihtelevat treenien mukaan, jos treeneistä tulee paljon namia, ruokamäärät pienempiä ja rankka fyysinen toimi nosti ruokamäärää):
 • Aamu, 2dl Brit care medium-nappulaa (Kida) - 1½dl nappulaa (Tara)
 • Ilta, 200g lihaa + mahdolliset lisät (Kida), 150g lihaa + mahdolliset lisät (Tara)

Nyt olikin aika tutkia ruokamääriä uudestaan. Tara on erittäin hyvässä kunnossa, eikä sen tarvitse lihoa taikka laihtua. Sen sijaan juoksujen jälkeen Kida on laihtunut aivan järkyttävästi. Kaikki ylimääräinen on haihtunut ja hieman enemmän vararavintoa saisi olla, joten Kida pääsi lihotuskuurille. Haen sille broilerinrasvaa auttamaan massan takaisinkeräämistä. Vitamiinien saanti huolehditaan koirien vitamiinilisästä ja kuidut kasvissoseesta. Lihoja pyrin vaihtelemaan hieman monipuolisuuden nimissä ja myöskin luita tulee tarjota. Lisäksi valkosipulikuuri pitää aloittaa punkinhäädöksi (hieman myöhässä olen!)


Tällä hetkellä likkojen kupin sisältö näyttää tältä (pienet mahdolliset määrämuutokset taas viikon tekemisien mukaan):
 • Aamu, vitamiinit + 150g lihaa + ~100g kasvista (Kida), vitamiinit + ~80g lihaa + 70g kasvista (Tara)
 • Ilta, 150g lihaa + 100g kasvista + mahdolliset lisät (esim. piimä) (Kida), 80g lihaa + 70g kasvista + lisät (Tara)
 • Jompi kumpi aterioista mahdollista korvata luisella liha-aterialla, jolloin määrä on n. 250-300g (Kida) ja 150-200g (Tara)
Täytyy tarkastella likkojen muuttumista (ainakin toivottavaa olisi Kidan lihominen, ja jos näin ei käy, määrää nostetaan lisää ja rasvaisemmat lihat pääsevät kuvioihin), jaksamista ja kuntoa. Tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä. Jätökset olivat hieman löysiä parin päivän ajan, mutta epäilen syypääksi matolääkitystä.
Näillä eväillä kohti aktiivista kisakesää!

2 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida, sun koirilla on tuon mukaan lähes puolet ruuasta pelkkää kasvista? Vai onko luvut vaan pyörähdelleet väärin?

  VastaaPoista
 2. Vähän on tässä liian isot kasvisosuudet. Suurin osa annoksesta on lihatuotetta joten kasviksien annosmäärä on tässä turhan suuri, kun menee niin suuresti kuitenkin mututuntumalla, niin heitin sitten liioitellusti.

  T. laiskaksi heittäytynyt Maija :D

  VastaaPoista

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.