torstai 21. kesäkuuta 2012

Kesä 2012

 Kivaa kun kylässä käy kuvaajia - blogi saa väriä, vaikken jaksa itse muokkailla omia kuvauksiani. ; )

Kesä 2012 näyttää hyvinkin kiireelliseltä. Työt hankaloittavat harrastusta arkipäivisin, jos ei lasketa ruhtinaallista kahden viikon lomaani, joka antaa pienen hengähdyksen kiireeseen. Maailmanmatkailuakin on luvassa, sekä varmasti kaikenlaista mukavaa puuhaa. Tulkaahan miittailemaan, jos olette nurkilla tai kaipailette!

Juhannuksen viettelemme maalla hyvillä mielin, pyöräillen ja verijäljellä. Sen jälkeen alkaakin rauhallisesti eteneminen loppukesän kisoihin. Privatreeneissä pääsemme kunnolla edistymään VOI-ja EVL-liikkeiden kanssa osaavan ohjaajan johdolla. Agilitytreenit jäävät kesätauolle heinäkuussa, mutta suunnitelmissa on omalla porukalla käydä tekemässä hommia Taran ja Rosan kanssa. Semilomalainen Kida pääsee tekemään pieniä juttuja varpaan kunnosta riippuen, jotta se olisi kisakunnossa vähintään syyskuun koti-ja pmkisoissa. Tokokoe olisi näillä näkymin luvassa aikaisintaan 4.8. Kisakalenteria täytyy suunnitella kyllä ihan ajan kanssa tuonne omaan osioonsa.
Heinäkuussa luvassa on myös vierailevia tähtiä mudin, shetlanninlammaskoirien, pommien ja dalmatialaisenkin muodossa, joten tylsäksi ei meidän elämämme varmasti tule! Puhumattakaan siitä, että luvassa on painuminen Karjalan kunnaille viettämään toivottavasti erittäin maistuvaa koiralomaa erittäin mainiossa seurassa.

Olen ollut todella laiska luonnetestipaikan suhteen ja minun alkaisi olla pakko haistelemaan niitä asioita. Elokuussakin kuitenkin hommia on riittämiin: emäntää juoksutetaan jälleen tokokurssijutuissa ja opiskelua olisi ainakin kasvattajakurssin verran. Syksyn karttuessa on myös ohjaajakoulutusta, sekä virallisia agi-ja tokokarkeloita.

Tiistaiset agsat oli hirmu kivat. Rata oli näppärä, tätä voisi tehdä joskus uudestaankin itsenäisesti vähän sovellettuna. Koitan muistaa laittaa ratapiirroksen joskus esille. Tara pääsi tekemään koko rataa, Kida teki vain irtoamisia putkeen, kepeille ja kontaktit. No okei, myös yhden saksalaiskuvion medihypyillä parilla esteellä. Viimeisestä jäi aivan törkeän hyvä fiilis: Taran kanssa meinasin olla alkuun liian hidas, mutta kun tein vielä tämän K:n kanssa, tuli kunnon flow fiilis. Pelkäsin jo leväyttäneeni kuvion tykkänään heti alkuunsa, mutta lopputulos olikin älyttömän suoraviivainen ja hyvä. Minun ei tarvinnut merkitä este kuin pienesti, jatkaa liikerata suoraan loppuun ja Kida haki itse hypyn oikealta puolelta. Törkeän näppärä, hokeakseni törkeää.

Painotin pääasiassa keppeihin ja laitoin niihin ohjurit. Kumpikin likka teki keppejä tosi hyvällä vauhdilla, piittaamatta irtoamisestani kauaskin. Kesän päätin olevan kepittelytreenin aikaa, josko syksyllä ainakin punapaimen handlaisi itsenäiset, hienot kepitykset. Tarakin malttoi keskittyä ja piti kuononsa ummessa! Noutaja sen sijaan yritti livistää kontakteissa, mutta alustalla niistä sai hyvät ja terävät. Noutajan työskentely oli tavanomaisen menevää, motivoitunutta ja hyvää. Myös Kida oli innoissaan ja teki tosi hyvällä meiningillä. Jäi ylipäänsä pitkästä aikaa hehkutettavan hyvä olo agilitytreeneistä.

Keskiviikko olikin astetta railakkaampi päivä. Aloitimme sen töiden jälkeen tyhjentämällä tilin eläinlääkärin vastaanotolle. Tara on osoittanut mystisiä merkkejä, kun se on aloittanut mielettömän juomisen, jonka takia myös pissaa tulee tuhottomia määriä. Kaksi kertaa noutaja on pissannut lattialle (mikä Taran tapauksessa on sama, kuin kissa alkaisi haukkumaan) ja ehdin miettiä diapeteksesta lähtien kaikenlaisia loppuelämän sairauksia. Pissatesti ei osoittanut minkäänlaisia tulehduksen merkkejä, virtsa oli vain tavallista laimeampaa suuresta vesimäärästä johtuen. Verikoe paljasti niin munuais-,maksa-kuin sokeriarvotkin ihanteellisiksi. Elektrolyytit oli myös kohdallaan. Kaikinpuolin lääkärit totesivat yksi toisensa perään, että Tara on äärettömän hyvässä kunnossa ikäisekseen ja kävisi helposti nuoremmasta. Super-Muori. Ei aristanut vatsanseutua, lämpö normaali, limakalvot normaalit, hampaat ok ja sydän ok. Neiti ei ollut järin innoissaan vierailusta lekurissa, se olisi kovin mielellään kirmannut kohti ulko-ovea, varsinkin kun lääkäri pisti neulan tassuun ja antoi pisteeksi i:n päälle vielä tassuun sydänkuosisen laastarin.

Kassan kautta autoon, tänään saamme kuulla vielä virtsaviljelyn tulokset. Ajelimme siltä seisomalta Asikkalaan tokotreenaamaan. Olipahan antoisat tekemiset, katsoimme Ninan kanssa Kidan ruudun ja luoksetulon. Ruudussa mätti paitsi se, että se on niin tottunut omaan ruutuuni, että vierastaa uusia ruutuja, myös pieni osaamattomuus ruudun paikasta. Vaikka omaan ruutuun tuo syöksyy oikeaan paikkaan nätisti, vieraalla ruudulla se meni täysin lukkoon: se lähti räjähtäen kohti ruutua, puolen välin jälkeen hidasti, nenä painui maahan ja se alkoi etsiä jotain ihan omaa leluaan maasta. Teimme paikkaharjoituksia, kävin taputtelemassa kohtaa ensin lyhyellä matkalla, palkaten oikeaan paikkaan menemisestä. Loppuun pitkää matkaa odottavalla lelupalkalla. Menot ruutuun olivat nopeita ja suoria.

Luoksarissa tehtiin räjähtävä suora luoksari ja teräviä pysähdyksiä. Maahanmenot on varsinkin tosi jees, ne toimii aina, stopissa otti alkuun hiipimisaskeleen, mutta muisti käyttäytyä. Loppuun otin itsekseni vielä kaukoja, jotka olivat ihan jees. S-m-s on tullut aivan älyttömän kauniiksi ja jämäkäksi.

Tapsan kanssa tokoilin hieman seuruun paikkaa, perusasentoa, luoksetuloa ja paikkista. Hakee perusasentoa tosi kivasti itse, aiemmin on vaan mennyt vinoon tai häiriintynyt kädestäni. Lahkeesta kiinni pitäen vaadin, että neiti hakee sen paikan itse ilman johdattelua ja lamppu aivoissa syttyi. Kontakti on hyvä ja paikka hakeutuu kokoajan lähemmäksi ja tiiviimmäksi. Luoksareissa jää ja tulee käskystä hyvin, muttei osaa vielä vauhdista hakeutua oikein sivulle. Paikkiksessa nousi kesken seisomaan - mur! - mutta uusinnalla makasikin sitten tosi nätisti. Loukkaantui örinöistäni tai sitten taskussani odottanut Cesar vei voiton niskoittelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.