perjantai 14. syyskuuta 2012

Syksyn sävelet

Aivan ensiksi haluan (jälleen kerran) sanoa; KIITOS.
80 lukijaa! Olen erittäin kiitollinen tästä ja senkin kunniaksi sain itseni vihdoinkin muuttamaan ulkoasua, minkä lupasin tehdä jo kauan aikaa sitten. Toivottavasti tämä miellyttää teidänkin silmäänne edes hetken. Kaikenlaisia mielipiteitä ja muutosehdotuksia otetaan vastaan!


Xena ja Kida, c: Maija Piippo
Tara, Kida ja Chila c: Tuuli Oksalahti


Hiljaiseloomme on toinenkin syy. Tästä voimme osoittaa syyttävällä sormella ja pahansuopealla katseella  allekirjoittanutta itseään. Motivaatiopuutos treenaamista kohtaan on vavisuttanut mieltäni, eikä turinointi harjoituksista ole innostanut. Yritän tiivistää tähän viimeaikaiset, tärkeimmät kuulumiset, jotta voisin jatkaa päivittelyä ajantasalla. Suhteellisen hiljaista on elomme ollut (jos ei lasketa omistajan pientä rappeutumista opiskelujen alettua), mutta eilisen treenien sanoihin voisin tiivistää pääasian: "Minulla vain on niin uskomattoman mahtavat, hyväpäiset, terveet koirat. Niiden kanssa on ilo elää ja tehdä."


Kida 3v. Karvanlähtö taas käynyt kylässä, mutta en voi olla ihastelematta neidin kaunista kroppaa.
c: Tuuli Oksalahti

Tara 6v 5kk. Erittäin hyväkuntoinen noutaja!
c: Tuuli Oksalahti


Agility on sujunut hyvin. Kisasimme näin syksyn alkajaisiksi Kanavan koirakillan omissa kilpailuissa Vääksyssä, eikä tulospotti ollut hassumpi. Tara haki yksilöradoilta 5vp (sijoitus kolmanneksi), mikä oli suoranainen harmi: rata oli erittäin kaunis, mutta yksi rima putosi matkalla. Toiselta radalta irtosi 10vp ohjaajan pienen säätämisen takia. Kida korjasi potin nappaamalla yksilöradalta LUVAn ja sijoituksen toiseksi - hävisimme voittajalle erittäin pienellä aikaerolla, joka johtui keppien pienestä hidastuksesta. Taisin vähän itkeäkin radan jälkeen, kun tajusin tuloksen heti viimeisen esteen jälkeen. Halasin koiraa, ihmiset halasivat minua ja tunsin pitkästä aikaa, miten hyvältä onnistuminen tuntuu. Seuraavalta radalta otin itse koiralle HYLyn korjatessani sen rumat kontaktit (tai oikeastaan, niiden puuttumisen)

Osallistuimme myös pm-kisoihin. Tara juoksi erittäin kauniin nollaradan ja joukkueemme sijoitus oli lopulta medeissä 3.! Kidan rata sai erittäin paljon treeniystävieni huomiota osakseen. Koira oli kuin ohjus, se syöksyi juoksemisen sijaan ja esimerkiksi Tuuli sanoi, ettei ole koskaan moista paloa paimenessani nähnyt. Vauhti osoittautui myös kohtaloksemme, sillä viimeinen suora (hyppy, suora putki, hyppy) aiheutti HYLyn viimeisellä esteellä. Kida kääntyi katsomaan minua putken jälkeen ja vauhti vei sen esteen ohi, jolloin se loikkasi hypyn väärältä puolelta. Valitettavasti! 

Videomateriaali radoilta on kovassa odotuksessa!


Kida LUVA sij. 2, Tara 5vp sij. 3 & medijoukkue sij 3.
c: Tuuli Oksalahti


Tokossa aktiivinen treeniseurani on pitänyt minutkin virkeänä. Viimeksi eilen avauduin mtallinoudon hankaluudesta. Kiitän kovasti vertaistukea, jotka pitävät minut iloisena masentavillakin hetkillä! Olen nollannut itseni metallikapulan suhteen (tuolla se nytkin lojuu lattialla hankkimassa "arkisen esineen"-titteliä itselleen). Kaikki muut voittajan liikkeet ovat erittäin hyvässä tilanteessa, jonka ovat osoittaneet kisanomaiset, liikkuroidut treenit. Kilpatauko tekee minulle kuitenkin hyvää, joten kokeita on turha katsella, ennenkuin olen täysin varma koiran raahaamisesta kehänauhojen sisään muutoin kuin harjoitusmielessä. Tara sen sijaan olisi äänenkäyttön minimöimistä vaille valmis korkkaamaan alokasluokan, ja odotankin hyvää inspiraatiota sen ilmoittamiseen. Tollerimestaruudet jäivät kokonaan motivaationpuutteeni takia.

Vaan entäpä noin muuten? Voimme hyvin. Me kaikki. Lenkkeilemme, liikumme, pidämme hauskaa. Tapaamme ihmisiä, koiria, tallilla olemme viettäneet kaikki hyvin paljon aikaa. Kokeilemme uusia lajeja, lepuutamme aivojamme. Kerrottakoon tästä kaikesta tarkemmin myöhemmin, sillä nyt mieleni halajaa illan hämäryyteen lenkille!

Taran omat reitit. c: Maija Piippo

Kesäleikit! c: Maija Piippo

Iloinen metsälenkkeilijä c: Maija Piippo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun päätit kommentoida blogiini! Kommenttienvalvonta on käynnissä, jotta yksikään kommentti ei jäisi huomioimatta. Kaikki kommentit luetaan ja pyrin vastaamaan jokaiseen.