Kida


BH TK2 Bordetella's X-Aida, "Kida"
s. 21.9.2009
Australianpaimenkoira narttu
Punainen valk & tan merkein
Luonnontöpö
i. FIN AVA EDU
e. S BAR L DANCING ROSES

Omistaja: Maija Piippo, Lahti
Kasvattaja: Anne Mielonen, Jormua

Kidaa on vaikea luonnehtiä lyhyesti. Juttelin treenikaverini kanssa Kidan luonteesta ja taisin lopulta kuvailla, että se on "monimutkainen". En aina pysy itsekään kärryillä sen ajatuksista ja joskus taas tiedän pelkästä vilkaisusta, mitä koira ajattelee kahden sekunnin päästä.

Tiedän kuitenkin, että Kida on älykäs. Se on nöyrä, se on iloinen, se on herkkä. Kida omistaa kovanaamaisen ja dominoivan puolen, mutta vanhemmiten siitä tulee kokoajan vain fiksumpi. Se omistaa tilannetajua eikä tuhlaa energiaansa turhaan säätämiseen ja idiotismiin, josta olen erittäin iloinen. Kida rakastaa läheisyyttä, tekemistä ja rakkautensa osoittamista. Se on ahne ja palkkautuu leluista. Tykkää melkein lajista kuin lajista ja haluaa olla aina mukana, kaikessa. Kida on varjoni, oikea käpeti, apulaiseni ja aivonystyröideni herättelijä. Kida on ikänsä ollut täysin terve ja toivon, että se pysyy sellaisena hamaan loppuun asti.

Kaikenkaikkiaan Kida on juuri sellainen koira, jollaisesta olen unelmoinut. Kun pieni, punainen töpöhäntä saapui elämääni loppuvuodesta 2009, olin myyty jo silloin. Ja päivä päivältä ihastun siihen enemmän - huolimatta siitä, että joskus tekisi mieli lähettää koira ilman postimerkkiä kohti Napolia.Tokosta mainittavat TK2, KP
BH suoritettu
Agilitystä LUVA X2
Näyttelyistä H
Mätsäreistä useita voittoja ja sijoittumisia
Mölliagilityistä voittoja ja sijoituksia
Möllitokosta voitto